Programma Veilig Internet Bootcamp


Wanneer?

Datum: 10 mei 2017
Tijd: 14.30 uur

Locatie:

BIT-MeetMe
Galileïlaan 17
6716 BP Ede

Programma

14.30 uur – 14.55 uur Ontvangst
Ontvangst met een kop koffie of thee.

14.55 uur – 15.00 uur Opening door Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT
Welkomstwoord als warming-up voor de Veilig Internet Bootcamp.

15.00 uur – 15.15 uur ‘Internet Eigenwijs’ door Wido Potters, Manager Support & Sales bij BIT
83 procent van de consumenten is overtuigd een malafide e-mail te herkennen. Toch is één op de tien weleens slachtoffer geweest van cybercrime en 44 procent durft dit niet met zekerheid te ontkennen. De consument is ook uw werknemer, wat betekent dat het onbewuste internetgedrag mee de werkvloer op gaat. Wido Potters deelt meer van deze spraakmakende resultaten uit het onderzoek ‘Internet Eigenwijs’.

15.20 uur – 16.05 uur ‘Dilemma digitalisering: wie is verantwoordelijk?’ door Rejo Zenger, Technische Burgerrechtenonderzoeker bij Bits of Freedom
Wie met technologie iets nieuws bouwt, maakt keuzes voor zijn gebruikers. Dat geldt voor de developer van een nieuwe app die de wereld moet redden, maar net zo goed voor de bouwer van de site van een webshop. De keuzes bepalen in grote mate de vrijheid van de gebruiker. Aan de hand van de bagageband van Schiphol en het nicotinegehalte van sigaretten bespreekt Rejo Zenger de verantwoordelijkheid van degene die iets bouwt met digitale technologie.

16.10 uur – 16.25 uur Pauze

16.25 uur – 17.10 uur ‘Live hack: de eenvoud van digitale (on)veiligheid’ door Hans van de Looy, Partner, Principal Security Consultant bij Madison Gurkha
In deze sessie gaat Hans van de Looy in op een aantal recente security-gebeurtenissen en laat hij zien dat het steeds lastiger wordt om niet een vergissing te begaan met verstrekkende gevolgen. De presentatie sluit hij af met een korte demonstratie, die duidelijk laat zien hoe eenvoudig het kan zijn om een systeem volledig over te nemen.

17.15 uur – 18.00 uur ‘Insider threats? Weg ermee!’ door Teun Vink, Security Officer bij BIT
Insider threats zijn een bedreiging voor de digitale veiligheid. Teun Vink geeft standaarden voor veilig internet en deelt praktische tips voor het veiligheidsbeleid binnen het kantoor.

18.05 uur – 18.10 uur Afsluiting door Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT
Cooling-down: een afsluitend woord en opent de mogelijkheid tot discussie en eventuele nabranders.

18.10 uur Netwerkborrel
Tijdens de netwerkborrel heeft u de gelegenheid om vakgenoten te spreken onder het genot van een hapje en een drankje.

 

(DIT EVENT IS INMIDDELS GEWEEST. U KUNT ZICH NIET MEER INSCHRIJVEN HIERVOOR)