Klantcase: Hotelkamerveiling.nl

Hotelkamerveiling: “Bij BIT gaan ze serieus met ons om”


Hotelkamerveiling.nl Met een uniek online veilingconcept biedt hotelkamerveiling.nl aan hoteliers de gelegenheid hun onbezette capaciteit te benutten, en aan consumenten de kans om op een leuke, spannende manier een hotelarrangement te winnen. Het bedrijf telt zo’n 20 medewerkers en is gevestigd in Veenendaal.

“Sinds 1983 heb ik met mijn vrouw Greetje een viersterrenhotel op de Grebbeberg bij Rhenen, Hotel ’t Paviljoen. We waren in 1989 al bezig met hotelautomatisering en hadden in 1997 een eigen website, als een van de eerste hotels in Nederland. In 2007 kwam ik op het idee om onbezette kamers online te veilen. Ik deelde dit idee met twee zoons, Matthijs en Jasper. Wij zijn toen de site hotelkamerveiling.nl gestart. Toen wij in 2010 écht doorbraken zijn we personeel gaan aannemen. Inmiddels exploiteert Jasper het hotel en voeren Matthijs en ik het management van hotelkamerveiling.nl”, zegt Klaas Stekelenburg.

Consumenten bieden mee vanaf € 1,- en bepalen zelf hun prijs

In eerste instantie was het een uitdaging met hoteliers een samenwerking aan te gaan, maar omdat ik uit mijn ervaring als hoteleigenaar met hen om de tafel zat, kon ik goed inzicht geven in ons concept. Als je er als ondernemer naar kijkt, gaat het om het verschil tussen een lege, niet verkochte kamer en een kamer met betalende gasten.

Voor consumenten daarentegen is het aantrekkelijk dat ze vanaf € 1,- mee kunnen bieden en zelf hun prijs bepalen. De veiling heeft ook een spelelement: lukt het me of niet? We hebben inmiddels ruim 760.000 leden en meer dan een miljoen bezoekers per maand. Er lopen gemiddeld 1.000 veilingen per dag. Ik spreek gasten die dankzij ons tien, twaalf keer per jaar een weekendje weg gaan, tegen vroeger hooguit twee keer. Onze leden zijn tegelijkertijd onze ambassadeurs; dat is iets waar wij trots op zijn.

"We hebben inmiddels ruim 760.000 leden en meer dan een miljoen bezoekers per maand."

 

Opschalen met virtuele servers

We zijn een familiebedrijf, en dat komt tot uitdrukking in onze manier van werken. We doen dit niet om snel te groeien, maar om iets van waarde op te bouwen. Met veel hotels werken we ook al vijf, zes jaar samen en vaak zijn het warme, lange termijn relaties. Onze manier van samenwerken is altijd gebaseerd op een win-win situatie voor beide partijen. Omdat het tijd wordt om nieuwe markten aan te boren, hebben we hotelroomauction.com en hotelroomauction.co.uk gelanceerd: hetzelfde concept, maar dan voor de internationale en Engelse markt.

Toen wij een nieuwe partij zochten voor de hosting van onze nieuwe software (voor hotelkamerveiling.nl, hotelroomauction.com en hotelroomauction.co.uk), kwam BIT al snel in beeld. Met de overstap naar BIT zijn we ook overgegaan op een virtueel platform. Het is voor een bedrijf als het onze niet meer van deze tijd om je eigen fysieke machines te willen hebben, en met virtuele servers kunnen we makkelijk opschalen als we doorgroeien.

We hebben niet veel storingen gehad, maar toen er een keer iets gebeurde was het een kwestie van één belletje. Vijf minuten later was het probleem opgelost: ze gaan dus serieus met ons om.”

"We hebben niet veel storingen gehad, maar toen er een keer iets gebeurde was het een kwestie van één belletje. Vijf minuten later was het probleem opgelost: ze gaan dus serieus met ons om.”

 

Wilt u meer weten over onze dienstverlening?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie, een rondleiding door onze datacenters of een vrijblijvende offerte.


Rondleiding


Offerte aanvragen