Onderhoud loadbalancers

Onderhoud loadbalancers

19-06-2018 00:00:01

Op dinsdag 19 juni tussen 0.00 en 2.00 uur zullen wij onderhoud uitvoeren aan onze loadbalancers. Tijdens dit onderhoud wordt de software geüpdatet naar de laatste versie.

Verder zijn er een aantal ciphers in de cipher suite, die zijn toegepast op alle SSL-VIPs, inmiddels als zwak en onveilig bevonden. Deze zwakke ciphers zullen wij vervangen of verwijderen. De set ciphers die na deze aanpassing aangeboden wordt, wordt ondersteund door alle gangbare webbrowsers.

Daarnaast zullen tijdens dit onderhoud de loadbalancers worden omgepatched naar ons nieuwe netwerk.

Gedurende dit onderhoud zal er enkele keren worden overgeschakeld tussen de primaire en de back-up loadbalancer. Het overschakelen kan een kleine onderbreking van één of enkele seconden van de loadbalanced diensten veroorzaken.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via support@bit.nl.

Update geplaatst op 19-06-2018, 02.51

Onderhoud loopt uit vanwege problemen met de upgrade van de loadbalancer in BIT-2A. Deze is omgepatched naar het nieuwe netwerk, maar moet nog een software upgrade krijgen. Onderhoud aan de loadbalancer in BIT-1 is afgerond en draait als master. Klanten ondervinden op dit moment geen onderbreking van de dienst.

Update geplaatst op 19-06-2018, 03.15

Onderhoud afgerond. Totaal is er twee keer overgeschakeld wat een korte onderbreking van één of enkele seconden heeft kunnen veroorzaken.