Storing NetApp cluster

Storing NetApp cluster

06-11-2018 12:47:13
Status: opgelost

Een storing op ons NetApp cluster veroorzaakt onbereikbaarheid van diverse diensten. Oorzaak en volledige impact zijn op dit moment nog niet bekend. Engineers van BIT brengen dit nu in kaart. Volg de incidentmelding op onze website voor updates inzake dit incident.
Update geplaatst om 13.00
Virtual machines met shared NFS storage en de NFS storage dienst worden geraakt door deze storing. De oorzaak ervan is nog in onderzoek.
Update geplaatst om 13.07
Een NetApp takeover wordt voorbereid om de NFS dienst naar de andere head te brengen.
Update geplaatst om 13.18
De takeover heeft de NFS diensten weer bereikbaar gemaakt. Klanten waarvan hun dienst nog niet beschikbaar is vragen wij vriendelijk om contact met ons op te nemen.
Update geplaatst om 13.56
Het incident is opgelost. Heeft u vragen over dit incident, neem dan contact op met de afdeling Customer Care via +31 (0)318 648 688 of via support@bit.nl.
Update geplaatst om 15.45
Het incident doet zich wederom voor, waardoor Virtual Machines met shared NFS storage en de NFS storage dienst hinder ondervinden. Dit probleem wordt verder onderzocht.
Update geplaatst om 17.45
Dit probleem is nog in onderzoek. Zodra wij meer informatie hebben omtrent deze storing zullen wij deze storingsmelding bijwerken.
Update geplaatst om 20.45
Het NetApp cluster is sinds +/- 17.30u stabiel en volledig operationeel. Er wordt nog steeds onderzocht wat de oorzaak van de verstoring is. Engineers blijven het cluster actief monitoren op onregelmatigheden.
Update geplaatst om 10.30
Ons NetApp cluster is sinds gistermiddag 17.30 stabiel en volledig operationeel en performance was sinds gisteravond 22.30 weer zoals gewenst. Ons sterke vermoeden is dat de problemen zijn ontstaan door gelijktijdige acties van BIT en klanten. Wij zullen diensten die wij aanbieden via dit NetApp cluster de komende tijd migreren naar ons CEPH cluster.
Het incident is opgelost. Heeft u vragen over dit incident, neem dan contact op met de afdeling Customer Care via +31 (0)318 648 688 of via support@bit.nl.