Netwerkonderhoud BIT-2D

Netwerkonderhoud BIT-2D

12-12-2019 00:00:00 - 12-12-2019 04:00:00

Getroffen diensten:
- Klanten met een netwerkaansluiting op switch "leaf-sw1.bit-2d"
- Klanten met een netwerkaansluiting op switch "leaf-sw2.bit-2d"
Verwachte impact:
- Onderbreking van verbinding van een paar minuten tijdens de herstart van switch
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer: 165635

Samenvatting:

Door een fout in de huidige firmware-versie van onze leaf-switches in BIT-2D zijn wij genoodzaakt om de firmware te upgraden. Om impact te minimaliseren gaan we switches één voor één upgraden. Klanten met een redundante uplink zullen dus géén onderbreking ervaren. Klanten met een enkelvoudige uplink zullen een onderbreking ondervinden van enkele minuten.

Details:

Door een fout in de huidige firmware-versie op de leaf-switches claimt een proces langzaam steeds meer geheugen. Om te voorkomen dat dit resulteert in onvoldoende beschikbaar geheugen, moeten we nu met enige regelmaat dit proces herstarten. Bij het uitvoeren van de firmware-upgrade moeten we de betreffende switches herstarten. Dit duurt enkele minuten en gedurende deze tijd zullen alle links down blijven. Klanten met een redundante uplink hebben hier geen last van. Om de impact te minimaliseren gaan we de switches namelijk één voor één upgraden en herstarten. Klanten met een enkelvoudige netwerkaansluiting in BIT-2D zullen tijdens de herstart van de switch echter enkele minuten geen verbinding hebben. Op uw factuur kunt u terugvinden of u een aansluiting heeft op één van de switches in BIT-2D.
Update geplaatst op 12-12-2019, 1.15u

Dit onderhoud is om 1.15u succesvol afgerond en op dit moment zijn er geen bijzonderheden meer. Tijdens het herstarten van de leaf switches heeft u één of meerdere onderbrekingen kunnen merken. Dit was volgens verwachting. Mocht u nu nog problemen ervaren, neem dan contact met ons op.