Aanpassingen onderverdeler BIT-2

Aanpassingen onderverdeler BIT-2

19-12-2019 12:00:00 - 20-12-2019 00:01:00

Urgentie: Gepland
Getroffen diensten:
- Koelinstallatie BIT-2A (gedeeltelijk)
- Kantooromgeving BIT
Verwachte impact: Beperkte temperatuurstijging
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer: 164232

Samenvatting:

Er zullen aanpassingen gedaan worden in de elektrische verdeelinrichting.

Details:

Tijdens dit onderhoud zal één van de drie automatische sturingen van de noodstroomaggregaten vervangen worden door nieuwere stuurmodules. Het betreft de noodstroomstuurmodule van de onderverdeler voor het kantoor, één van de drie koelmachines, computairs (die verantwoordelijk zijn voor het rondblazen van koude lucht in de datacenters) van BIT-2A en enkele besturingskasten welke zal worden vervangen door een nieuwer type.

Deze aanpassing is noodzakelijk omdat de huidige stuurmodules niet meer worden geproduceerd. In geval van stroomuitval van het net zal deze onderverdeler handmatig worden omgeschakeld naar noodstroom.

De twee onderverdelers die serverruimte BIT-2A van stroom voorzien worden niet aangepast in dit onderhoud en zullen automatisch overschakelen naar de noodstroomaggregaten in geval van netspanningsuitval. De aanpassing zal worden getest waarbij de computairs van BIT-2A kortstondig zullen herstarten. Dit kan een beperkte temperatuurstijging tot gevolg hebben in BIT-2A.

Het gehele onderhoud zal begeleid worden door engineers van BIT.

Update:

Het onderhoud wordt uitgebreid tot 22.30u.

Update:

De nieuwe automatische sturing werkt niet naar behoren en we hebben op dit moment geen andere optie dan terug te schakelen naar de oude situatie. Het onderhoud wordt uitgebreid tot tenminste middernacht.