Onderhoud load balancers

Onderhoud load balancers

27-02-2020 00:00:00 - 27-02-2020 06:00:00

Urgentie: gepland
Getroffen diensten:
- Load balanced services
- Shared hosting
Verwachte impact:
- Short disruption of load balanced services
Klantactie vereist: Nee
Reference number: 166503

Samenvatting:

Op donderdag 27 februari tussen 00.00 en 06.00 uur zullen wij onderhoud uitvoeren aan onze loadbalancers. Tijdens dit onderhoud wordt de software geüpdatet naar een nieuwe versie. Daarnaast zal TLS-versie 1.3 ingeschakeld worden.

Details:

Dit onderhoud is een vervolg op het vorige onderhoud van 30-01-2020 dat niet succesvol afgerond is vanwege een kernel bug. We hebben een hotfix ontvangen van onze leverancier en verwachten geen problemen met het updaten van de loadbalancers. Gedurende dit onderhoud zal er een aantal keren worden overgeschakeld tussen de primaire en de secundaire loadbalancer. Het overschakelen kan een kleine onderbreking van één of enkele seconden van de load balanced diensten veroorzaken.

Voor een beveiligde verbinding naar een SSL VIP wordt op dit moment standaard alleen TLS 1.2 aangeboden. Vanaf dit onderhoud zal TLS-versie 1.2 blijven en TLS-versie 1.3 als nieuwe versie aangeboden worden. Dit geldt voor alle SSL VIPS en voor klanten die gebruikmaken van ons shared hosting platform. U kunt op uw factuur terugvinden of u gebruikmaakt van onze shared hosting dienst onder 'linux-webruimte' of 'windows-webruimte'. Voor klanten die, in samenwerking met BIT, een eigen lijst met ciphers geconfigureerd heeft op SSL VIP zal er niets veranderen.