Werkzaamheden aan glasvezelverbindingen in het core netwerk

Werkzaamheden aan glasvezelverbindingen in het core netwerk

22-07-2021 00:00:00 - 22-07-2021 04:00:00

Urgentie: Gepland
Getroffen diensten:
- internettoegang
- klanten-wavelength tussen BIT-2 en InterXion Science Park
Verwachte impact:
- beperkte kans om onderbreking van internetverkeer en klanten-wavelengths tussen BIT-2 en InterXion Science Park
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer: 172282

Samenvatting:

Firmware van onze DWDM-apparatuur in BIT-2 en InterXion Science Park wordt geüpgradet. Er wordt géén onderbreking van verbindingen tussen BIT-2 en InterXion Science Park verwacht.


Details:

In het onderhoudsvenster op 24 juni j.l. zijn extra kaarten in de DWDM-apparatuur toegevoegd om nieuwe wavelengths mogelijk te maken. Helaas worden deze kaarten nu niet goed ondersteund en is een firmware-update van het chassis vereist. In het komende onderhoudsvenster updaten wij de firmware van beide DWDM-apparaten. De leverancier geeft aan dat er géén onderbreking van verkeer verwacht wordt tijdens deze upgrade. In het geval van een onderbreking zal internetverkeer automatisch omgeleid worden. Klanten met een eigen wavelength op dit pad zullen wél hinder ondervinden in het geval van een onderbreking.


Update geplaatst op 22-07-2021, 00.45 uur

De firmware upgrade van de DWDM-apparatuur op BIT-2A is succesvol uitgevoerd. Er zijn geen onderbrekingen van de verbindingen geweest bij deze upgrade.
Over circa een uur zullen we aanvangen met de upgrade van de DWDM-apparatuur in InterXion Science Park.


Update geplaatst op 22-07-2021, 03.15 uur

Ook in InterXion Science Park is het onderhoud succesvol afgerond. Er zijn geen onderbrekingen gedectecteerd op actieve wavelengths.