Werkzaamheden aan glasvezelverbindingen in het core netwerk

Werkzaamheden aan glasvezelverbindingen in het core netwerk

20-04-2022 00:00:00 - 19-04-2022 13:45:00

Urgentie: Gepland
Getroffen diensten:
- internettoegang
- UMTS/4G dienst
- klanten-wavelength tussen BIT-2 en InterXion Science Park
Verwachte impact:
- beperkte kans op onderbreking van internetverkeer
- onderbreking van klanten-wavelengths tussen BIT-2 en InterXion Science Park
- onderbreking van de mobiele internetdienst
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer: 171921

Samenvatting:

Op de glasvezelverbinding tussen BIT-2 en InterXion Science Park zullen extra wavelengths in gebruik genomen worden. Hiervoor moeten aanpassingen worden gedaan aan de huidige darkfiber. De glasvezelverbinding tussen InterXion Science Park en Equinix AM7 zal voorzien worden van DWDM-apparatuur om meer capaciteit te creëren.

Details:

Er zullen extra wavelengths in gebruik worden genomen tussen BIT-2A en InterXion Science Park. Door het aantal extra kanalen zal er meer demping moeten worden toegepast op de darkfiber om de diverse actieve elementen niet te oversturen. Hiervoor zal de verbinding meerdere malen onderbroken worden voor het plaatsen van attenuators en het doen van metingen.

Op de darkfiber verbinding tussen InterXion Science Park en Equinix AM7 zal DWDM-apparatuur in gebruik genomen worden om meer capaciteit te creëren tussen beide locaties. Hiervoor wordt de verbinding enkele malen voor enige tijd onderbroken. Hierdoor zal de redundantie in het core netwerk tijdelijk verminderd zijn, verkeer wordt automatisch omgeleid via andere paden.

Internetverkeer zal voorafgaande aan het onderhoud over andere paden worden omgeleid om de impact te minimaliseren.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via support@bit.nl.
Update geplaatst op 19-04-2022 om 13.40
Helaas zijn wij genoodzaakt het onderstaande onderhoud dat gepland stond voor komende nacht te annuleren. Een nieuwe datum zal via een nieuwe aankondiging bekend gemaakt worden.