Onderhoud database servers

Onderhoud database servers

18-01-2023 00:00:00 - 18-01-2023 07:00:00

Urgentie: Gepland
Getroffen diensten:
- Shared MySQL databases op db2.bit.nl
- BIT-website
- Statistieken in de BIT-portal
- E-mail instellingen in de BIT-portal
Verwachte impact:
- Shared MySQL databases op db2.bit.nl zijn kortstondig onbereikbaar
- BIT-website kan kortstondig niet beschikbaar zijn.
- Statistieken worden niet bijgewerkt gedurende het onderhoud.
- In de BIT-portal kan het kortstondig niet mogelijk zijn om instellingen voor e-mailaccounts aan te passen.
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer: 183496

Samenvatting:

Tijdens het onderhoud worden een hypervisor en aantal databaseservers voorzien van de laatste updates en security patches. Hierdoor worden de statistieken in de BIT-portal gedurende het onderhoud niet bijgewerkt. Klanten met een database op de shared database server db2.bit.nl zullen merken dat hun database kortstondig niet beschikbaar is. Ook is het aanpassen van e-mailinstellingen in de portal kortstondig niet mogelijk, en zal de BIT-website even niet beschikbaar zijn.

Details:

Tijdens het onderhoud wordt er een hypervisor opnieuw geïnstalleerd. Hierop draaien een aantal virtual machines met local storage waardoor deze ook uitgezet moeten worden.

De server die statistieken bijwerkt voor de BIT-portal zal tijdens het onderhoud voor een langere periode niet beschikbaar zijn. Deze server wordt uitgezet tijdens de herinstallatie van de hypervisor. Na de herinstallatie zal deze server ook voorzien van worden van updates en patches waardoor de statistieken in de BIT-portal over de tijdsperiode van het onderhoud geen meetgegevens zullen hebben.

De shared database server db2.bit.nl zal voorzien worden van de laatste security-updates en verplaatst worden naar een andere hypervisor. Hierdoor zijn MySQL databases op deze server kortstondig niet beschikbaar.

De database server voor de BIT-website en e-mail instellingen in de BIT-portal word ook voorzien van de laatste updates. Deze server wordt daarbij ook verplaatst naar een andere hypervisor. Hierdoor zal de BIT-website kortstondig niet beschikbaar zijn en is het aanpassen van e-mailinstellingen in de BIT-portal ook kortstondig niet mogelijk.