30-04-2015 09:28:00

BIT is deze maand gestart met de bouw van het bezoekerscentrum ‘BIT-MeetMe’. Het hele pand zal met restwarmte uit het datacenter worden verwarmd. Slechts één datacentervloer is nodig om door middel van vloerverwarming het ca. 1200m2 grote gebouw te verwarmen. Door vloerverwarming te gebruiken, is de temperatuur van het water lager en hoeft deze dus amper opgewaardeerd te worden. BIT maakt voor de koeling van zijn datacenters al gebruik van de buitenlucht. Daarnaast wordt efficiënt omgegaan met de gekoelde lucht, door afgesloten cold corridors in het datacenter. Met het benutten van de restwarmte zet BIT weer een mooie stap in zijn MVO-beleid.
 
In het nieuwe BIT-MeetMe zal BIT diverse seminars organiseren en bieden wij klanten ook de mogelijkheid om bijeenkomsten te houden en eindgebruikers kennis te laten maken met de datacenters. Het hoofdkantoor van BIT en BIT-MeetMe worden via een luchtbrug met elkaar verbonden.

Alex Bik, CTO van BIT, over de uitbreiding: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is volledig onderdeel van de manier waarop wij werken. Dit uit zich niet alleen in groene stroom en het benutten van restwarmte, maar ook in ons duurzame personeelsbeleid. Zo hebben we voor het ontwerp van BIT-MeetMe aan alle medewerkers gevraagd wat zij graag terug zouden willen zien in de nieuwbouw. Veel van deze ideeën, waaronder een fitnesszaal, worden daadwerkelijk gerealiseerd. Dit zorgt er ook voor dat onze IT-specialisten lang bij ons blijven werken en daar profiteren zowel wij als onze klanten van. Het nieuwe BIT-MeetMe wordt dus een ontmoetingsplaats voor werknemers, klanten en eindgebruikers waar alles draait om gastvrijheid en kennisdeling.”

Op 8 januari 2016 bestaat BIT 20 jaar en wordt het nieuwe BIT-MeetMe feestelijk geopend. Zet u deze datum alvast in uw agenda?

Kijk via de live stream mee hoe BIT aan de toekomst bouwt.