Onderhoud diverse diensten

Onderhoud diverse diensten

08-10-2015 00:00:00 - 08-10-2015 07:00:00

Op donderdag 8 oktober a.s. zullen engineers van BIT van 00.00 tot 07.00u onderhoud uitvoeren aan de volgende diensten:

De volgende loadbalanced diensten worden verhuisd naar nieuwe loadbalancers en zullen daarom gedurende enige tijd niet bereikbaar zijn:
* websites op het shared Linux webhosting platform
* websites op het shared Windows webhosting platform
* de BIT website (www.bit.nl)
* BIT webmail (webmail.bit.nl)
* de BIT klantenportal (portal.bit.nl)
Mocht u zich via de portal niet kunnen aanmelden voor het datacenter dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.

* upload.bit.nl
Het up- of downloaden van uw website-content naar ons Linux shared hosting platform via deze (S)FTP-server zal gedurende het onderhoud kortstondig niet mogelijk zijn.

* connect.bit.nl
Gedurende dit onderhoud zal Kerio Connect bijgewerkt worden naar de nieuwste versie en zal het besturingssysteem voorzien worden van de laatste updates en patches. Tijdens dit onderhoud zullen klanten met een Hosted Kerio Connect account op deze server korte onderbrekingen ondervinden in de beschikbaarheid van deze dienst.

* mailman.bit.nl
De door deze server geboden mailinglist-dienst zal gedurende het onderhoud niet beschikbaar zijn. E-mail berichten naar mailinglijsten worden op een later moment alsnog bezorgd.

* db2.bit.nl
De databases op deze shared MySQL- en PostgreSQL server zullen gedurende het onderhoud kortstondig niet beschikbaar zijn. Sites die gebruik maken van deze MySQL- en PostgreSQL server zullen hier ook hinder van ondervinden.

* http-windows shared hosting platform
De domaincontrollers voor het Windows hosting platform zullen bijgewerkt worden met de nieuwste Windows patches.

De storage nodes voor het Windows hosting platform zullen bijgewerkt worden met de nieuwste Windows patches. Hiervoor zal enkele keren van master-node gewisseld worden, sites die op het Windows hosting platform draaien zullen mogelijk enkele seconden onbereikbaar zijn.

* MSSQL instances
De MSSQL cluster servers zullen bijgewerkt worden met de nieuwste Windows patches. Hierdoor zal enkele keren van master-node gewisseld worden. MSSQL 2008 en 2012 databases en MSSQL Instances zullen mogelijk enkele seconden onbereikbaar zijn.

* webstats
De webstatistieken zullen voor een kort periode niet beschikbaar zijn. De webstatistieken zullen wel gewoon worden bijgewerkt.

* Virtualisatie platform voor klanten
Er zal onderhoud gepleegd worden aan de management software van de virtuele machines. Tijdens dit onderhoud zal de beheerfunctionaliteit voor virtuele machines in portal.bit.nl niet beschikbaar zijn.

De hypervisors van het virtualisatieplatform voor klanten van BIT zullen ombeurt worden voorzien van de laatste patches. Naar verwachting zal dit geen merkbare impact hebben op de beschikbaarheid van virtuele machines.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via support@bit.nl.