Gecertificeerde security | Docdata Payments

Docdata Payments

Docdata Payments

Wiljan Pitlo
Manager IT
Docdata Payments

“Werkelijk alles is bij BIT dubbel uitgevoerd. Dat klinkt makkelijk, maar er komt heel veel bij kijken. Wij hebben in de praktijk gezien dat de redundantie bij BIT echt werkt en daar zijn we ontzettend tevreden over.”

Docdata Payments is een innovatieve internationale payment service provider voor bedrijven en organisaties die op afstand verkopen. Docdata Payments verzorgt het hele proces, van het moment dat een klant de order plaatst totdat de webwinkelier is uitbetaald en de betalingen correct verwerkt zijn.

Grote mate van expertise bij internationale betaalmethoden

“Docdata Payments verzorgt het complete online betaalproces voor webwinkeliers - wij spreken van merchants - in alle Europese landen. We bieden dat aan als een dienst, waar onze klant vanuit zijn webshop gebruik van maakt. Ieder land heeft zijn eigen betaalinfrastructuur met zijn eigen kenmerken en eigenaardigheden. Nederland heeft bijvoorbeeld iDEAL en eenmalige machtigingen, naast de internationaal gebruikte creditcards. Als onze software ziet dat een Duitse klant een merchant wil betalen, bieden we die klant de specifiek Duitse betaalmethoden aan. Voor merchants met internationale klanten is dat onontbeerlijk. Bij het aanbieden van een grote set internationale betaalmethoden komt veel expertise kijken en dat is onze core business.

Als Manager IT ben ik verantwoordelijk voor het operationeel houden en ondersteunen van onze dienstverlening in technische zin en voor het doorontwikkelen van de dienst. Het is een simpele waarheid dat wij voor onze dienstverlening volledig afhankelijk zijn van techniek en van IT. We zitten in een business die 24x7 beschikbaar moet zijn: e-commerce stopt niet om zes of elf uur ’s avonds. We worden afgerekend op onze beschikbaarheid - en terecht.

Dat is absoluut een reden waarom we ontzettend tevreden zijn met BIT. Op het gebied van uptime en betrouwbaarheid en beschikbaarheid van diensten levert BIT een uitmuntende prestatie. Ze hebben op alle niveaus over redundantie nagedacht en zijn voorbereid op scenario’s waar veel andere providers niet eens bij stilstaan. Ook als het over beveiliging gaat, voor ons een essentieel aspect, doen ze het ontzettend goed. Ik kan zien dat ze beseffen hoe belangrijk dat voor ons is en van daar uit met ons meedenken.

Redundante infrastructuur

BIT heeft ons geholpen een redundante infrastructuur te ontwikkelen op basis van colocatie in twee verschillende datacenters. Daarbij gebruiken we hun loadbalancing-diensten en SSL-offloading. Zij nemen de hele support op het niveau van netwerk en operating systems voor hun rekening. Wij hoeven ons alleen maar bezig te houden met de applicaties die op onze machines draaien; de rest doet BIT voor ons. Wij verdienen ons geld als experts in het verwerken van betalingen, BIT is de expert op het gebied van alle infrastructuur, serverbeheer en toegevoegde diensten die dat mogelijk maken.

Security is ook een belangrijke reden waarom wij bij BIT terecht zijn gekomen. Als payment service provider moeten wij gecertificeerd zijn volgens de Payment Card Industry Data Security Standard. Zonder die certificatie mogen we geen creditcardtransacties verwerken. Kaartnummer, naam, vervaldatum: dat zijn vertrouwelijke gegevens en wij moeten elk jaar in een audit aantonen dat we daar op de meest veilige manier mee omgaan. In die audit worden ons bedrijf en onze processen doorgelicht. Maar we moeten ook kunnen aantonen dat die gegevens niet zonder versleuteling over het internet gaan en dat alleen geautoriseerde mensen bij de machines kunnen komen waarop wij die gegevens verwerken. Dus zo’n auditor gaat ook met ons naar BIT om daar de engineers die voor ons werken, aan de tand te voelen. Sinds we bij BIT hosten hebben we twee audits gehad met twee verschillende auditors, en alle twee waren ze werkelijk diep onder de indruk van het niveau van BIT. Van de manier waarop ze met biometrie de fysieke toegangscontrole geregeld hebben, de manier waarop ze met beveiliging omgaan, maar vooral ook van de competentie van hun engineers. Die mensen kunnen letterlijk op alle vragen direct antwoord geven. We gaan fluitend door zo’n audit heen en dat is voor een groot deel te danken aan de expertise van BIT.”

Wilt u meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op: +31 (0)318 648 688 of sales@bit.nl