MPLS en VPN voor transparantie en veiligheid

VPN-diensten

BIT levert VPN-diensten waarmee verschillende verbindingen, al of niet van hetzelfde type, aan elkaar gekoppeld worden, zodat ze als het ware één LAN vormen. Hiermee wordt apparatuur die op verschillende locaties is opgesteld, op Layer 3 (IP) aan elkaar gekoppeld. Uw intranet-, internet-, applicatie-, storage- en voiceverkeer wordt afgehandeld alsof het lokaal verkeer betreft. Voor bepaalde applicaties, die niet functioneren als zij over het publieke internet worden gerouteerd, is dit de beste oplossing. Het vereenvoudigt bovendien de firewallconfiguratie. In overleg met u wordt bepaald welk type VPN het meest geschikt voor u is.

MPLS VPN

BIT koppelt uw bij BIT afgenomen accessdiensten en/of colocatiepoorten via een MPLS VPN aan elkaar. Op één plaats in de MPLS VPN kan verkeer met internet uitgewisseld worden, waardoor bijvoorbeeld centrale firewallconfiguratie mogelijk is. Dit toegangspunt tot internet kan naar behoefte redundant uitgevoerd worden. Daarnaast is het mogelijk de koppeling met internet optioneel te maken, waardoor het MPLS-netwerk niet via internet bereikt kan worden.

Via MPLS L3VPN is het niet nodig om VPN-tunnels op uw apparatuur te configureren; de configuratie hoeft alleen op centrale BIT-routers geplaatst te worden. De redundante set-up van onze routers zorgt ervoor dat ook bij het uitvallen van een van deze routers uw MPLS VPN blijft functioneren. Het is altijd mogelijk om op een later moment verbindingen toe te voegen of te verwijderen van uw MPLS VPN.

IPSEC VPN

Bij een IPSEC VPN-oplossing wordt al het verkeer tussen de verschillende eindpunten van de tunnel(s) geauthenticeerd én versleuteld. Het koppelen van de verschillende verbindingen gebeurt met apparatuur op de locaties van de verbindingen. Hiervoor is vaak specifieke apparatuur nodig. BIT levert en configureert deze apparatuur.

Omdat een IPSEC VPN opgebouwd wordt op de apparatuur op de locaties én alle verkeer versleuteld wordt, kan zo'n VPN ook opgezet worden naar verbindingen die niet door BIT geleverd worden.

Wilt u meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op: +31 (0)318 648 688 of sales@bit.nl