Vacature Netwerk Engineer

Wij zoeken Netwerk enthousiastelingen!

Het NOC van BIT bestaat uit een groep engineers die er samen voor zorgt dat het netwerk van BIT optimaal blijft presteren. Dit netwerk bestaat uit PoP's in een aantal Amsterdamse datacenters, in Frankfurt, Londen en natuurlijk de datacenters van BIT in Ede. Uiteraard is IPv6 in het gehele netwerk geïmplementeerd.

Vacatures bij BIT

Inmiddels is het netwerk van BIT dermate gegroeid dat het team versterking kan gebruiken met Netwerk Engineers op verschillende kennis- en ervaringsniveaus.

Onder de taken en verantwoordelijkheden vallen het onderhouden en monitoren van het netwerk, het verhelpen van storingen en het ondersteunen van klanten. Dit betekent dat we niet alleen overdag aan het werk zijn, maar incidenteel ook 's nachts.

Ook is het NOC verantwoordelijk voor het toekomstbestendig houden van het netwerk en de netwerkgerelateerde diensten van BIT. Dit wordt gedaan door nieuwe diensten te ontwikkelen, het onder andere doorontwikkeling van tools voor support, visualisatie en automation maar tevens door het ontwerp van ons netwerk continu te verbeteren. Ook ontwerpen, bouwen en onderhouden we hoogwaardige set-ups voor onze klanten, waarbij veel maatwerk wordt toegepast om tot de beste oplossing te komen.

We werken veel en graag met apparatuur van onder andere Juniper, Arista, MRV en F5, maar natuurlijk zijn merken als Cisco, Unifi en Extreme ons niet onbekend. Om ons leven makkelijker te maken proberen we veel dingen te automatiseren met behulp van Ansible en Python. Andere tools waar we veel mee werken zijn onder andere Git, Observium en Grafana. Waar mogelijk proberen we veel gebruik te maken van Open Source tools en oplossingen.

Heb je ervaring op het gebied van bijvoorbeeld routing met BGP, switching, firewalling of loadbalancing en wil je nog meer leren over bijvoorbeeld VXLAN, streaming telemetry of DWDM, neem dan contact met ons op en laat ons weten waarom jij de perfecte aanvulling op ons team bent!

Wij bieden jou:

Wie zijn wij?

BIT is een zakelijke internet service provider die gespecialiseerd is in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing. Wij leveren aan kwaliteitsbewuste organisaties de ruggengraat voor hun IT- en internetinfrastructuur.

Onze klanten zijn bedrijven, overheden en instellingen die hun zaken goed, veilig en bij één partij geregeld willen hebben. Je vindt ons kantoor en onze datacenters in Ede.

Interesse?

Natuurlijk heb je interesse in deze functie! Stuur dus je sollicitatiebrief en CV naar vacature@bit.nl! Je kan je sollicitatie richten aan Teun Vink.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact met ons op via +31 (0)318 648 688. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld (echt niet!).