Onderzoeksrapport Security en Privacy 2022

Onderzoeksrapport security en privacy 2022

Hoe belangrijk vinden we het nu écht?

Data onderbrengen bij een grote Amerikaanse of Aziatische public cloudprovider kan privacy- en securityrisico’s met zich meebrengen. Zo maken deze hyperscalers lang niet altijd bekend waar ze de data van jouw bedrijf opslaan. Als je daar zelf geen afspraken over maakt, kan het zijn dat bedrijfsgevoelige en privacygevoelige data van klanten en/of medewerkers worden opgeslagen in een Amerikaanse cloud en zo buiten de Europese wet- en regelgeving valt.

Het is belangrijk dat organisaties zich hiervan bewust zijn en de juiste maatregelen nemen om te voorkomen dat dit gebeurt. Om erachter te komen in hoeverre eindverantwoordelijken en beslissers over databeheer, dataopslag en databeveiliging zich bewust zijn van de securityrisico’s die de public clouddiensten van grote Amerikaanse hyperscalers met zich meebrengen, heeft BIT een onderzoek gedaan onder 1089 Nederlandse werkenden. De respondenten zijn uitvoerend, adviserend, mede-beslissend, beslissend en/of eindverantwoordelijk op het gebied van IT binnen hun organisatie.

Download hier het onderzoeksrapport 2022 security en privacy:Meer weten?

Wil je meer weten over ons onderzoek of over het opslaan van privacygevoelige data in de cloud? Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek. Neem contact met ons op via 0318 648 688 of info@bit.nl.