Back-ups als onmisbare bescherming

Back-up

Het maakt niet uit hoe redundant een platform is, er kunnen altijd onverwachte situaties ontstaan waarbij je gegevens verloren gaan. Bij BIT begrijpen we dit maar al te goed, en daarom bieden we onze klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van ons back-upplatform.

Ons back-upplatform is uitermate geschikt voor het beschermen van jouw data tegen onverwachte gebeurtenissen en kan een cruciaal onderdeel zijn van je disaster recovery plan. Onze back-upservice is bovendien zeer robuust, zoals onze klanten van ons gewend zijn.

Onze back-upsystemen zijn ontworpen met meerdere veiligheidsmaatregelen, zoals een redundante stroomvoorziening en RAID-configuraties. Daarnaast gaan we nog een stap verder door de data op twee fysiek gescheiden locaties te dupliceren: één set systemen bevindt zich in BIT-1 en de andere in BIT-2. Je kunt erop vertrouwen dat je gegevens op meerdere plaatsen veilig worden bewaard.

Om het risico op dataverlies tot een minimum te beperken, versleutelen we ook de daadwerkelijke opslaglocatie van je back-ups.

Vraag een offerte aan

Retentie

Bij onze netwerkback-upoplossing hanteren we standaard een bewaartermijn van één volledige week, plus de gegevens van de vier voorgaande maandagen. Dit komt neer op een totale retentieperiode van vijf weken. Omdat ieder bedrijf unieke behoeften heeft, kunnen we in overleg de retentie aanpassen aan de wensen van jouw bedrijf, of dat nu langer of korter moet zijn.

Als klant heb je bij ons de regie over welke onderdelen van je servers of platforms worden geback-upt. Hierdoor behoud je de volledige controle over de omvang van je back-ups.

Incrementeel

We maken gebruik van bestandgebaseerde incrementele back-ups. Dit betekent dat alleen de bestanden die sinds de laatste back-up zijn gewijzigd, worden opgeslagen. Dit efficiënte proces beperkt de omvang van je back-ups aanzienlijk. Bovendien bieden we read-only toegang tot je back-ups op schijf. Hierdoor heb je altijd toegang tot je back-ups en kun je zelfs individuele bestanden herstellen als dat nodig is. Je hebt dus volledige controle over je gegevensherstel.

Linux/Unix

Linux en andere *nix-besturingssystemen worden bij BIT geback-upt met behulp van "Rsync over SSH". Rsync is een krachtige en snelle tool voor gegevensoverdracht, en SSH (Secure Shell) zorgt ervoor dat de gegevensversleuteling naar ons platform is gewaarborgd. Als je hulp nodig hebt bij het configureren van je servers voor versleutelde gegevensopslag, staan we klaar om je te helpen.

Direct na het maken van een back-up wordt er een 'snapshot' van de data gemaakt. Deze snapshots kun je beschouwen als momentopnamen; er kunnen geen wijzigingen meer in worden aangebracht.

Na elke back-up, ongeacht of deze succesvol was of niet, ontvang je een e-mail met een samenvatting van de beschikbare snapshots, hun grootte, eventuele uitgesloten bestanden of mappen, en het resultaat van de meest recente back-up.

Windows

Windows-servers worden bij ons geback-upt met behulp van Acronis-software, waarbij de back-uptransport versleuteld is voor extra veiligheid. Met de Acronis-software op jouw server heb je een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om toegang te krijgen tot je back-ups en individuele bestanden of volledige mappen te herstellen.

Via de Acronis Management Console in je Windows-installatie kun je te allen tijde de status van je back-ups controleren.

Dedicated

We staan voor je klaar om je te ondersteunen bij zowel de aanschaf als het beheer van je eigen back-upoplossingen. In situaties waar de omvang van de te back-uppen gegevens dit vereist, en specifieke beveiligingseisen gelden, of als je speciale behoeften hebt met betrekking tot gegevensbewaring, kan het zinvol zijn om je eigen back-upoplossing te overwegen.

Onze IT-specialisten staan klaar om met je mee te denken en op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan jouw specifieke eisen voldoen. Je kunt op ons rekenen voor professioneel advies en ondersteuning op het gebied van back-upoplossingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze back-upoplossingen? Of ben je geïnteresseerd in een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op via sales@bit.nl of bel ons op 0318 648 688.