Internetverbindingen in onze datacenters

Colocatieverbindingen

In onze datacenters bieden wij diverse mogelijkheden voor internetverbindingen en verbindingen naar andere datacenters. De datacenters van BIT zijn 'carrier-neutral', naast ons eigen netwerk zijn er dus ook volop andere netwerken in de datacenters beschikbaar. Zo kunnen wij bijvoorbeeld snel en tegen lage kosten directe koppelingen tussen bestaande verbindingen van uw kantoor en het datacenter van BIT realiseren. Omdat het netwerk van vrijwel elke grote netwerkoperator zich uitstrekt tot in de datacenters van BIT, zijn de mogelijkheden op het gebied van verbindingen en koppelingen vrijwel onbeperkt.

Klanten met een eigen netwerk kunnen in onze datacenters poorten op een van de Internet Exchanges krijgen. We bieden dergelijke klanten bovendien de mogelijkheid om hun transitverkeer door BIT te laten verwerken. Met verbindingen naar Amsterdam en Frankfurt, via een aparte golflengte of over ethernet, kunnen netwerkoperators tegen lage kosten hun bereik enorm vergroten.

Vraag een offerte aan



Connectiviteit BIT

Internet uplinks van BIT

Het netwerk van BIT koppelt op een viertal Internet Exchanges met het internet. Om netwerken te bereiken die niet aanwezig zijn op die exchanges, heeft BIT afspraken met meerdere transitproviders. Klanten die colocatiediensten bij BIT betrekken kunnen een 100 Mbit/s, 1 Gbit/s of 10 Gbit/s internetverbinding via het netwerk van BIT afnemen. De switches waar deze verbindingen op uitkomen, zijn voorzien van redundante controllers en voedingen. BIT levert op dergelijke verbindingen dan ook een gegarandeerde beschikbaarheid van 99,9%.

Redundante uplinks
Klanten die nog hogere beschikbaarheidsgaranties willen, kunnen een redundante verbinding afnemen waarbij de twee verbindingen van twee verschillende switches in ons netwerk af komen. BIT levert op zulke redundante verbindingen een gegarandeerde beschikbaarheid van 99,99%. Onze netwerkengineers hebben ruime ervaring met fail-overprotocollen zoals het Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP) en het Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP). Klanten die hun eigen routers, switches of firewalls beheren worden ondersteund bij de configuratie van deze protocollen waarmee redundantie ingeregeld wordt.

Transit van BIT

Als u uw eigen Autonomous System (AS) beheert, kan BIT u op basis van het Border Gateway Protocol (BGP4) transit leveren. Het peeringnetwerk van BIT reikt ver door koppelingen op vier van de grootste Exchanges in de wereld en de transits van BIT zijn alleen gekozen op basis van reikwijdte en kwaliteit van hun netwerk. Het is mogelijk om alleen IPv6-transit, alleen IPv4-transit of beide af te nemen. Onze netwerkbeheerders helpen u graag met de configuratie, mocht dat nodig zijn.

AMS-IX poort in Ede/Frankfurt/NDIX

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Netwerken uit alle werelddelen koppelen op AMS-IX; dat maakt dit een zeer interessante plaats om een eigen netwerk te koppelen. Voor netwerken in datacenters buiten Amsterdam lopen de kosten echter snel op, omdat het verkeer ook van en naar Amsterdam getransporteerd moet worden. BIT biedt een elegante oplossing. Wij leveren voor de prijs van een fysieke poort op AMS-IX een of meer virtuele poorten op AMS-IX in onze eigen datacenters in Ede, maar ook in Frankfurt, en in alle NDIX-locaties. BIT levert 100 Mbit/s AMS-IX poorten, 1 Gbit/s AMS-IX poorten en redundante poorten die uiteraard over twee verschillende paden naar twee verschillende AMS-IX-locaties gaan.

VLANs en golflengtes naar Amsterdam/Frankfurt

VLAN: uw eigen verbinding op ons netwerk
BIT beheert een netwerk met glasvezels naar de datacenters Interxion Science Park (voorheen SARA) en Equinix AMS in Amsterdam en Interxion FRA4 in Frankfurt. Op al deze glasvezels levert BIT VLANs voor klanten. Zo hebben zij wel het plezier van een eigen, transparante, non-overbooked verbinding naar een van deze grote internetknooppunten, maar niet de kosten van een eigen glasvezel. Vanuit de datacenters in Amsterdam en Frankfurt kunt u koppelen op andere netwerken. In de regel kunnen er voor een gering bedrag vanuit deze datacenters verbindingen worden gemaakt met andere datacenters in dezelfde regio.

De glasvezels van BIT tussen Ede en Amsterdam volgen een ringtopologie en overlappen elkaar nergens. Zo levert BIT ook protected VLANs tussen Ede en Amsterdam. Mocht onverhoopt een deel van de ring niet beschikbaar zijn, dan wordt het verkeer over de andere kant van de ring gestuurd.

Golflengtes
Door het gebruik van DWDM-apparatuur kunnen wij een glasvezel door verschillende kleuren licht (verschillende golflengtes) laten benutten. BIT levert 'een kleur' op zijn glasvezels naar Amsterdam of Frankfurt als klanten daar behoefte aan hebben. Dat resulteert in een volledig transparante verbinding, maar wel met één kleur belicht.

VLANs en glasvezels tussen BIT-1 en BIT-2

Tussen de eigen datacenters BIT-1 en BIT-2, beide in Ede, heeft BIT een groot aantal eigen glasvezels in een ringtopologie liggen. Klanten met apparatuur in beide datacenters kunnen kiezen tussen een protected VLAN van 1 Gbit/s, een glasvezel of een redundante glasvezel tussen beide locaties. Tegen minimale kosten kunnen klanten op deze manier data van het ene naar het andere datacenter back-uppen en storage cabinets of databases repliceren.

VLAN's en golflengtes tussen BIT en Solcon

Door een samenwerking met Solcon biedt BIT klanten niet alleen technische redundantie, maar ook juridische zekerheid. Door data in de datacenters van BIT en Solcon te plaatsen, weten klanten zich ervan te verzekeren dat wanneer in het onwaarschijnlijke geval er iets mis zou gaan met een van beide bedrijven, de data nog beschikbaar is in het andere datacenter. Deze regeling is absoluut uniek in de Nederlandse datacentermarkt. Uiteraard zal de data hiervoor wel gerepliceerd moeten worden tussen beide datacenters. Solcon en BIT leveren hiervoor kosteloos 100 Mbit/s en 1 Gbit/s VLANs op een eigen directe glasvezel tussen de bedrijven. Klanten die behoefte hebben aan meer bandbreedte, kunnen een 10 Gbit/s golflengte afnemen.

NL-ix en NDIX

De netwerken van NL-ix en NDIX zijn aanwezig in de BIT-datacenters. Klanten kunnen via beide organisaties een directe koppeling op deze knooppunten krijgen. De NL-ix behoort tot de grootste Internet Exchanges in de wereld en is aanwezig in datacenters in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Door deze grote geografische spreiding zijn er veel netwerken aangesloten op de NL-ix. NDIX is aanwezig in datacenters in Nederland en Duitsland en fungeert als digitale marktplaats. Met een poort op NDIX krijgt u toegang tot een groot aantal dienstaanbieders en kunt u natuurlijk uw diensten aan hen aanbieden.

Carriers in BIT datacenters

De BIT-datacenters zijn carrier-neutral: er zijn een groot aantal netwerken om uit te kiezen op de lagen 1 (glasvezel of een golflengte daarop en koperleveranciers), 2 (leveranciers van ethernet of VLANs) en 3 (IP-transitleveranciers) van het OSI model. Een overzicht van alle beschikbare netwerken vindt u hier.


Wilt u meer weten?

Of wilt u een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.