Domeinnaam registreren

Domeinnaam registreren

Wilt u een domeinnaam registreren? Al kost het registreren van een domeinnaam slechts een gering bedrag, de waarde ervan in de markt kan even groot zijn als die van een merk of handelsnaam. Reden dus om te zorgen dat u over de juiste domeinnamen beschikt, plus eventueel de nodige varianten daarop, en dat de registratie daarvan in orde is. BIT ondersteunt alle gangbare en minder gangbare top level domains. Dat is één kant. De andere is dat de domeinnaamservers (DNS-servers) van de ISP waar uw domein gehuisvest is, bedrijfszeker moeten zijn. Als een aan u gericht e-mailbericht of een verzoek om een webpagina geen DNS-server of een verkeerd geconfigureerde server treft, bent u onvindbaar en gaat er een foutbericht retour.

Is uw domeinnaam nog vrij? Doe de check!

Via de domeinnaamcheck hieronder kunt u controleren of uw domeinnaam nog vrij is.BIT concentreert zich op internetdiensten voor zakelijke gebruikers en zorgt daarom voor de vereiste continuïteit, zowel technisch als procedureel. We hebben in ons datacenter een set redundant uitgevoerde DNS-servers, en als extra maatregel nog een derde die geheel buiten ons netwerk staat. Uw mail komt dus altijd aan, uw website is altijd te vinden. We verlengen automatisch elk jaar uw registratie en komen in actie als er een poging gedaan wordt uw domein zonder uw toestemming te verhuizen.

Registreer nu uw domeinnaam

Een domeinnaam eenvoudig en veilig registreren doet u bij BIT via onderstaande button. Bent u al klant bij ons en in het bezit van een portal account? Vraag dan uw domeinnaam aan via onze klantenportal.

Domeinnaam aanvragenGratis gebruik van DNS-services

BIT registreert of verhuist voor u uw domeinnamen. Alle top level domains (TLD's) worden ondersteund, waaronder .nl, .com, .org, .eu, .be en .de. U kunt bij BIT ook terecht voor advies als de door u gewenste domeinnaam al door iemand anders in gebruik is. Indien uw domeinnaam via BIT geregistreerd is, kunt u gratis gebruikmaken van onze DNS-services. Ook alle wijzigingen die wij voor u uitvoeren in de DNS-instellingen zijn bij de jaarlijkse registratiekosten van de domeinnaam inbegrepen.

Algemene Voorwaarden registries

Ieder land heeft zijn eigen domeinnaamextensie (zoals bijvoorbeeld voor Nederland .nl en voor België .be). De regels en voorwaarden voor al die extensies verschillen van elkaar. Met het vastleggen van een domeinnaam gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van die betreffende extensie. Wij hebben deze voorwaarden per land voor u gebundeld in één duidelijk overzicht.

Uw domeinnaam goed beveiligd

Voor de continuïteit van uw organisatie is het van belang dat uw domeinnaam goed beveiligd is tegen misbruik. Wij hebben een aantal oplossingen hiervoor:

DNSSEC
Een domeinnaam verwijst naar een IP-adres. Een IP-adres is het adres van de server waar de fysieke website op staat. Omdat domeinnamen eenvoudiger te onthouden zijn, wordt het IP-adres door het domeinnaamsysteem (DNS) omgezet naar een domeinnaam. Het omzetten van een IP-adres naar een domeinnaam kan door cybercriminelen worden gesaboteerd, waardoor bezoekers naar een andere site worden doorgestuurd. DNSSEC is een uitbreiding op het DNS-protocol en verhelpt dit soort kwetsbaarheden. Domeinnamen die bij BIT worden geregistreerd zijn hier altijd standaard tegen beveiligd.

DNS-Hosting
DNS-Hosting is een dienst die vaak wordt onderschat. Zonder DNS werkt echter helemaal niets meer onder uw domein. BIT heeft veel zorg besteed aan de stabiliteit van zijn DNS-platform. Veel providers hosten slechts één DNS-server. BIT heeft meerdere DNS-servers, verdeeld over verschillende locaties in Nederland, om het risico op onbereikbaarheid te minimaliseren. Vanzelfsprekend ondersteunen onze DNS-servers IPv6 en DNSSEC. DNS-hosting kan als dienst, zonder registratie, worden afgenomen. Het is ook mogelijk dat u uw eigen nameserver als 'hidden master' configureert. De BIT-nameservers nemen uw configuraties automatisch over en worden door de buitenwereld bevraagd.

.nl Control
.nl Control geeft u als eigenaar meer controle over uw domeinnaam. Voor belangrijke wijzigingen als verhuizingen of opheffingen moet u eerst toestemming geven. Zo kan uw domeinnaam niet zomaar verhuisd worden of in handen komen van criminelen.

Domeinbewakingsservice (DBS)
De domeinbewakingsservice van SIDN is een dienst die BIT biedt aan bedrijven om hun merk te beschermen. Wij zorgen dat u vooraf wordt geïnformeerd over registratie van een domeinnaam die lijkt op uw merknaam. Hiermee kan schade aan uw merknaam, bedrijfsnaam of imago worden voorkomen.

Wilt u meer weten over het registreren van uw domeinnaam?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.