Klantcase: Dyzle

Dyzle: “BIT fungeert als sparringpartner“

Dyzle
Patiëntveiligheid en voedselveiligheid, dat is waar het om draait bij Dyzle. Dit bedrijf is specialist in temperatuurbewaking en doet dat met name voor de farmaceutische markt, horeca, tankstations en supermarkten. Met een door hen zelf ontwikkeld platform monitoren ze 24x7 temperatuur-, luchtvochtigheid- en deursensoren bij klanten. Dyzle monitort niet alleen of de temperatuur en luchtvochtigheid binnen de bandbreedtes blijven, maar waarschuwt ook als ergens een deur te lang open staat of als een netwerkverbinding eruit ligt waardoor de sensoren hun metingen niet kunnen doorgegeven. “Onze klanten vertrouwen erop dat ons platform gewoon altijd werkt. Wij ontwikkelen en beheren de software zelf, maar we besteden de infrastructuur uit”, zegt Jan-Allard Slurink.


Hoge technische eisen aan GDP-validatie

De vorige cloudprovider waar Dyzle mee werkte, was in de loop der tijd zo groot geworden dat van een partnership steeds minder sprake was. “Terwijl dat wel is wat wij zoeken. Wij zijn een klein bedrijf met veertien mensen. Onze techneuten houden zich bezig met softwareontwikkeling en met implementaties bij klanten. Alles wat te maken heeft met het beheer van de infrastructuur willen we graag overlaten aan een partner die met ons meedenkt.” Die partner moet aan hoge technische eisen voldoen. Slurink: “Onze klanten moeten kunnen aantonen dat de medicijnen of voedingsmiddelen die ze opslaan altijd in de juiste condities zijn opgeslagen. Bij levensmiddelen gaat het vooral om temperatuur, bij medicijnen daarnaast ook om luchtvochtigheid. Wij zijn daarom GDP-gevalideerd (Good Distribution Practices). Met dat certificaat kunnen onze klanten bij de controlerende inspecties aantonen dat de software die zij daarvoor gebruiken is goedgekeurd.” De GDP-validatie betekent dat Dyzle op zijn beurt ook moet kunnen aantonen dat de IT-keten van A tot Z onder controle is.
Dyzle temperatuurcheck


Partner die meedenkt

Maar naast deze technische eisen was de menselijke kant misschien nog wel belangrijker. “We zochten een cloudprovider die met ons meedenkt in technische vraagstukken”, zegt Slurink. “Een partij waar je geen nummer bent, maar waar je direct de juiste persoon aan de lijn krijgt als je belt.”

Hij vroeg meerdere offertes op en ging met diverse leveranciers in gesprek. “Sommige vallen dan meteen al af omdat ze bij nader inzien toch niet aan onze criteria voldoen. Er bleven uiteindelijk twee partijen over die al onze eisen en wensen konden invullen en die elkaar ook qua prijs niet veel ontliepen. Het was echter voor mij en mijn twee collega’s die bij het selectietraject betrokken waren, direct duidelijk dat we met BIT de beste klik hadden.”


“We zochten een cloudprovider die met ons meedenkt in technische vraagstukken”, zegt Slurink. “Een partij waar je geen nummer bent, maar waar je direct de juiste persoon aan de lijn krijgt als je belt.”

 

Altijd in control

Omdat Dyzle in een 24x7 business zit, was de migratie op 15 september 2020 een spannend moment. “We kunnen ons eigenlijk geen downtime veroorloven, maar als je verhuist dan moet de omgeving in het oude datacenter op enig moment toch worden uitgezet. Om er zeker van te zijn dat we niet tegen grote issues aan zouden lopen, hebben we de migratie drie maanden lang voorbereid. BIT heeft ruimte ter beschikking gesteld waarmee we zes weken konden proefdraaien. Natuurlijk gebeuren er altijd een paar kleine dingen die je niet had verwacht, maar door de goede voorbereiding bleven we ‘in control’ en is het succesvol verlopen”, vertelt Slurink.

Hij is heel tevreden over de samenwerking tot nu toe. “We ontwikkelen onze eigen software en doen regelmatig updates en upgrades. BIT fungeert dan eigenlijk als verlengstuk van ons bedrijf, als onze infrastructuurafdeling. Ze denken mee of er hardwarematige aanpassingen nodig zijn en geven advies als we zelf ergens over twijfelen. We waren op zoek naar een partij die zich zou opstellen als verlengstuk van onze eigen organisatie en die hebben we gevonden. We hebben met BIT een echt partnership.”

 

De oplossing voor Dyzle:

- Colocatie
- Vitualisatie

 

Wilt u meer weten over de diensten die wij leveren?

Of wilt u weten of wij ook voor uw organisatie als sparringpartner kunnen fungeren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of rondleiding door onze datacenters.


Rondleiding aanvragen

Offerte aanvragen