Klantcase: Exonet

Exonet: “BIT hoeft het niet mooier te maken dan het is, want ze hebben het gewoon echt goed voor elkaar.”


Exonet Klanten kiezen voor managed hosting van Exonet omdat zij hoge eisen stellen aan bereikbaarheid en veiligheid. Zij zorgen er voor dat hun klanten kunnen excelleren in datgene waar zij goed in zijn; het maken van software. “Wij zorgen dat hun software altijd bereikbaar, veilig, snel en schaalbaar is. We sparren over technische oplossingen en staan dag en nacht klaar om te helpen bij uiteenlopende technische uitdagingen. De toekomstbestendigheid van onze klanten staat hierbij centraal, want des te beter zij zijn voorbereid op de toekomst - des te beter kunnen zij zich focussen op hun corebusiness”, aldus Jesper Weiland.

Exonet, opgericht in 2002 en gevestigd in Zevenaar, is gespecialiseerd in hoogwaardige en betrouwbare hosting-totaaloplossingen, altijd gebaseerd op de laatste technologie. De vrijwel altijd op maat gemaakte oplossingen worden ontwikkeld en beheerd door een team van ervaren specialisten. Exonet is ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Dit wil zeggen dat we zowel op het gebied van kwaliteit als informatiebeveiliging aan de strengste normen voldoen. Het feit dat Exonet gecertificeerd is stelt onze klanten in staat om voor de meest veeleisende bedrijven te werken.

Next-level managed-hosting

“Wij leggen ons toe op de hoogste kwaliteit in managed hosting, voor klanten die hoge eisen stellen." Het gaat bijna altijd om bedrijfskritische websites en applicaties voor middelgrote bedrijven. Denk hierbij aan digital agencies, software agencies en enterprises. Onze klanten hebben zelf veel kennis in huis, maar ze kiezen ervoor zich te richten op hun kernactiviteiten en hun hosting aan ons uit te besteden.

Wij automatiseren hun processen voor continuous delivery, die het mogelijk maken zo eenvoudig mogelijk software uit te rollen van test tot productie, en we nemen alle zorgen over hun hosting over — ik noem het wel ‘next-level managed-hosting.’ We gaan verder dan andere hostingbedrijven in het debuggen, optimaliseren en helpen beveiligen van de applicaties van onze klanten. De oplossing ligt vaak in het midden, dus is het belangrijk om te begrijpen wat je klant technisch doet. We hebben gekozen voor het beste platform op de markt omdat we het maximale gedaan willen hebben aan onze continuïteit. Maar ons eigenlijke kapitaal is de kennis en ervaring die we in huis hebben.

"We hebben gekozen voor het beste platform op de markt omdat we het maximale gedaan willen hebben aan onze continuïteit. Maar ons eigenlijke kapitaal is de kennis en ervaring die we in huis hebben."


Dé partij op technisch gebied

De kracht van Exonet ligt in specialisatie, een eigen datacenter past daar niet bij; daar hebben we een gespecialiseerde partij zoals BIT voor gekozen. Ik leg de samenwerking met BIT vaak uit aan de hand van een hotel. BIT levert en beheert het gebouw, ze zorgen dat er stroom is en dat de kachel het doet. Zij leveren een goed halffabricaat en wij gieten daar een mooie saus overheen door de kamers fraai in te richten, een uitstekende roomservice te bieden en de gasten in de watten te leggen. We plaatsen de systemen voor alle nieuwe klanten bij BIT sinds ze in 2009 datacenter BIT-2BCD in gebruik namen. Lang daarvoor hadden we ze al in beeld, want ze staan bekend als dé partij op technisch gebied.

BIT is onze leukste leverancier, omdat onze neuzen in dezelfde richting wijzen. Ik zeg wel eens gekscherend dat we zo zouden kunnen fuseren. We denken allemaal hetzelfde over techniek en staan er voor dat de dingen goed geregeld worden. Ze doen gewoon hun werk heel goed, en als het een keer niet werkt zijn ze er ook helder over waarom het niet werkt. Als er bij BIT iets stuk gaat, houd ik daar een positief gevoel bij. Ik weet dat ze doorgaan tot het opgelost is zonder dat ik daar eerst om moet zeuren, en dat ze me achteraf precies vertellen wat er aan de hand was. Veel hosting wordt verkocht vanuit de gedachte ‘fake it till you make it’ — we beloven wat de klant wil horen en als er problemen komen, zien we wel weer verder. Maar BIT hoeft het niet mooier te maken dan het is, want ze hebben het gewoon echt goed voor elkaar.

"Veel hosting wordt verkocht vanuit de gedachte ‘fake it till you make it’ — we beloven wat de klant wil horen en als er problemen komen, zien we wel weer verder. Maar BIT hoeft het niet mooier te maken dan het is, want ze hebben het gewoon echt goed voor elkaar."

 

Een goede nachtrust

Het is heel prettig om met zo’n partij te kunnen werken. Ze zijn voor ons niet minder dan van levensbelang. Als bij BIT de internetverbinding, de stroom of de koeling wegvalt, is onze hele dienstverlening offline en op dat moment gaan er bij behoorlijk wat bedrijven in Nederland dingen heel erg fout. Die bedrijven vertrouwen op Exonet. Ik verkoop mijn klanten een goede nachtrust, maar ik wil zelf ook rustig kunnen slapen.”

 

Wilt u meer weten over onze dienstverlening?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie, een rondleiding door onze datacenters of een vrijblijvende offerte.


Rondleiding


Offerte aanvragen