FAQ voor videobellen via meetme.bit.nl

FAQ voor videobellen via meetme.bit.nl

Op deze pagina hebben wij de meest gestelde vragen voor u verzameld. Wij kunnen op de gratis dienst helaas geen support leveren. Wij bieden u hiervoor een private Jitsi aan waarbij u dedicated resources heeft en privacy- en beveiligingssettings naar eigen wens kunt inrichten.

Daarnaast kunnen wij bij deze dienst een verwerkersovereenkomst aanbieden en wordt er standaard een SLA bij geleverd. Lees meer hierover op https://www.bit.nl/videobellen.

Welke internet browser wordt aangeraden om Jitsi te gebruiken?
Mozilla Firefox, Google Chrome of Chromium en Safari.


Gebruiken jullie zelf ook Jitsi?
Medewerkers van BIT gebruiken Jitsi dagelijks zonder noemenswaardige problemen.


Kan ik Jitsi ook gebruiken op mijn telefoon?
Jitsi is beschikbaar voor Android en iOS.


Hoeveel mensen kunnen er tegelijk in 1 meeting/vergadering?
De limiet ligt om en nabij de 35 gebruikers in 1 room/kamer, of 75 als er geen video gebruikt wordt. De limiet ligt ook bij uw internetverbinding en computer hardware. Wifi kan trager zijn dan een bekabelde verbinding.


We ondervinden traagheid.
Dit ligt voornamelijk aan de beschikbare hoeveelheid bandbreedte die Jitsi heeft op uw internetverbinding. Wat bijvoorbeeld kan helpen is de beeldkwaliteit van uw webcam lager zetten. Elke gebruiker zal dit individueel moeten doen. Zie ook: 'Ik begrijp de interface niet goed' om te lezen hoe dat geregeld kan worden.

U kunt uw webcam en microfoon eventueel troubleshooten via https://test.webrtc.org/.


Ik begrijp de interface niet goed.
De belangrijkste knoppen zijn: microfoon, camera, telefoon (rood) (vlnr)


Desktop
Jitsi desktop

Android
Jitsi mobile 

-> Klik op de microfoon om uw microfoon in of uit te schakelen.

-> Klik op de camera om uw beeld in of uit te schakelen.

-> Klik op de telefoon om de call te beëindigen.

Alleen voor Android/iOS: klik op de camera met het pijltje om de camera op de achterkant of de voorkant van uw telefoon te gebruiken.


De overige knoppen zijn als volgt:
-> Klik op het beeldscherm met pijltje om uw gehele scherm te delen met anderen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een Word of Powerpoint document tonen aan de andere deelnemers.

-> Klik op het praatwolkje om de chat te openen of te sluiten.

-> Klik op het handje tijdens het gesprek om aan te geven dat u iets wilt mededelen.

-> Klik op de poppetjes om een overzicht te krijgen van alle deelnemers in de room.

-> Klik op de vierkantjes om het gesprek in 'tile view' te laten zien (alle deelnemers zijn zichtbaar op uw scherm) of om de op dat moment actieve deelnemer op uw scherm te tonen (deze optie is niet beschikbaar in de Android app).

-> Klik op de horizontale stippen om de instellingen te wijzigen. Hier kunt u o.a. de beeldkwaliteit van uw webcam aanpassen, of uw naam instellen via 'Settings'/'Instellingen' -> 'Profile'/'Profiel' en de taal van de interface in te stellen via 'More'/'Meer':

Menu desktop
Jitsi desktop menu
Menu mobile
Jitsi mobile menu


N.B.: de "Start recording" optie is alleen een optie voor gebruikers van een dedicated Jitsi server. Dit is niet beschikbaar in meetme.bit.nl.

Rechts onderin het scherm ziet u de volgende knoppen:
-> Klik op de 'Security options' om de lobby functie in of uit te schakelen en om eventueel een wachtwoord op de vergadering te zetten (door diegene die het gesprek heeft opgezet, ook wel de moderator genoemd). Met de lobby ingeschakeld zullen deelnemers eerst 'aankloppen', om vervolgens toegelaten of geweigerd te worden.

Een laatste opmerking: Er zijn vele guides te vinden en er is een grote community waar veel vragen en antwoorden te vinden zijn: https://community.jitsi.org/