FAQ voor videobellen via meetme.bit.nl

FAQ voor videobellen via meetme.bit.nl

Geven jullie support op Jitsi?

Op deze pagina hebben wij de meest gestelde vragen voor u verzameld. Wij kunnen op de gratis dienst helaas geen support leveren. Wij bieden u hiervoor een private Jitsi aan waarbij u dedicated resources heeft en privacy- en beveiligingssettings naar eigen wens kunt inrichten.

Daarnaast kunnen wij bij deze dienst een verwerkersovereenkomst aanbieden en wordt er standaard een SLA bij geleverd. Lees meer hierover op https://www.bit.nl/videobellen.

Welke internet browser wordt aangeraden om Jitsi te gebruiken?

Mozilla Firefox, Google Chrome of Chromium.

Deze tool werkt niet via Safari op de desktop omdat die de WebRTC videostandaard niet ondersteunt.

Gebruiken jullie zelf ook Jitsi?

Medewerkers van BIT gebruiken Jitsi dagelijks zonder noemenswaardige problemen.

Kan ik Jitsi ook gebruiken op mijn telefoon?

Jitsi is beschikbaar voor Android en iOS.

Hoeveel mensen kunnen er tegelijk in één meeting/vergadering?

De limiet ligt om en nabij de 35 gebruikers in 1 meeting/vergadering. De limiet ligt ook bij uw internetverbinding en computer hardware. Wi-Fi kan trager zijn dan een bekabelde verbinding.

We ondervinden traagheid.

Dit ligt voornamelijk aan de beschikbare hoeveelheid bandbreedte die Jitsi heeft op uw internetverbinding. Wat bijvoorbeeld kan helpen is de beeldkwaliteit van uw webcam lager zetten. Elke gebruiker zal dit individueel moeten doen. Zie: 'Ik begrijp de interface niet goed' om te lezen hoe dat geregeld kan worden.

U kunt uw webcam en microfoon eventueel trouble shooten via https://test.webrtc.org/.

Ik begrijp de interface niet goed.

De belangrijkste knoppen staan onderin in het midden van uw scherm: microfoon, telefoon, camera (vlnr)

Desktop


Android


-> Klik op de microfoon om uw microfoon in of uit te schakelen.

-> Klik op de telefoon om de call te beëindigen.

-> Klik op de camera om uw beeld in of uit te schakelen.


Verder ziet u links onderin de volgende knoppen:-> Klik op het beeldscherm om uw gehele scherm te delen met anderen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een Word of Powerpoint document tonen aan de andere deelnemers.

-> Klik op het handje tijdens het gesprek aan te geven dat u iets wilt mededelen.

-> Klik op het praatwolkje om de chat te openen of te sluiten.


Rechts onderin het scherm ziet u de volgende knoppen:

Desktop


Android


-> Klik op de vierkantjes om het gesprek in 'tile view' te laten zien (alle deelnemers zichtbaar op uw scherm) of om de op dat moment actieve deelnemer op uw scherm te tonen (deze optie is niet beschikbaar in de Android app).

-> Klik op de 'i' om een URL op te vragen van het gesprek die u met anderen kunt delen en om eventueel een wachtwoord op de vergadering te zetten (door diegene die het gesprek net heeft opgezet, ook wel de moderator genoemd).

-> Klik op de verticale stippen om de instellingen te wijzigen. Hier kunt u o.a. de beeldkwaliteit van uw webcam aanpassen, of uw naam instellen via 'Settings'/'Instellingen' -> 'Profile'/'Profiel' en de taal van de interface in te stellen via 'More'/'Meer'.


NB: Er zijn vele guides te vinden en er is een grote community waar veel vragen en antwoorden te vinden zijn: https://community.jitsi.org/