Datacenters

Datacenters

De BIT-datacenters zijn gebaseerd op de laatste stand van de techniek en voldoen aan de hoogst mogelijke standaarden voor beveiliging en betrouwbaarheid. Zakelijke gebruikers mogen hoge eisen stellen aan de IT-dienstverlening die ze inkopen. Er is geen ruimte voor vrijblijvendheid. Elke onderbreking in de dienstverlening kost geld, om maar niet te spreken van de mogelijke schade als onbevoegden toegang krijgen tot vertrouwelijke gegevens.

Het hart van onze dienstverlening klopt in onze datacenters, die tot de absolute top van Nederland behoren. Alle voorzieningen voor de serverruimtes zijn redundant uitgevoerd. Onze relaties kunnen altijd vertrouwen op gekwalificeerde mensen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of het nu gaat om service, onderhoud of het verhelpen van eventuele storingen. Klanten die maximale veiligheid eisen, gebruiken de ene locatie als back-up voor de andere.

Meer over colocatie  


Vraag een offerte aan


Datacenters BIT

Een veilig gevoel

BIT beheert drie datacenters in Ede, alle drie in volledig eigendom. Deze datacenters functioneren volstrekt onafhankelijk van elkaar. De datacenters BIT-2A en BIT-2BCD staan op hetzelfde terrein en hebben ieder eigen (nood)stroom- en koelvoorzieningen. Het datacenter BIT-1 staat ongeveer 500 meter van BIT-2 op zijn eigen terrein, BIT-2A en BIT-2BCD zijn allemaal ruimschoots boven NAP gesitueerd. Een veilig gevoel, en niet alleen voor onze buitenlandse klanten.

Twin datacenter

Omdat onze datacenters BIT-1 en BIT-2 op ruime afstand van elkaar gelegen zijn én we volop glasvezels redundant in een ring tussen beide hebben liggen, kunt u uw apparatuur met een gerust hart in twee datacenters plaatsen. Uiteraard kunnen we ervoor zorgen dat op beide locaties uw IP-adressen beschikbaar zijn. Voor klanten die op zoek zijn naar een nog hoger niveau van risicospreiding, bieden we de mogelijkheid om een deel van de apparatuur in het datacenter van Solcon te plaatsen, op 30 kilometer afstand van Ede. Deze unieke samenwerking biedt niet alleen technische, maar ook juridische redundantie, doordat u aparte contracten kunt afsluiten voor de diensten bij BIT en bij Solcon. Vanzelfsprekend is ook het datacenter van Solcon, net als die van BIT, gecertificeerd in overeenstemming met ISO/IEC 27001, de hoogste internationale standaard voor informatiebeveiliging. Voor replicatie van data tussen de datacenters van BIT en Solcon is een glasvezel beschikbaar waar klanten in de meeste gevallen kosteloos gebruik van kunnen maken en die bandbreedtes tot 10 Gbit/s biedt.

Netwerken

BIT is wars van verplichte winkelnering. Klanten die op zoek zijn naar een hoster die hen volledig ontzorgt en zich niet willen bezighouden met hardware, back-ups, monitoring, et cetera kunnen bij BIT terecht. Maar ook klanten die alleen een veilige plek voor hun eigen apparatuur zoeken, maar die apparatuur verder zelf willen configureren en beheren zijn bij BIT aan het juiste adres. De datacenters van BIT zijn carrier-neutral. Colocatie van BIT, IP van een ander? Geen probleem.

Kennis van zaken

Een modern datacenter is een technisch kunststukje, waarbij alles om betrouwbaarheid en efficiency draait. Daarbij is niet alleen de techniek belangrijk, maar vooral ook de kennis en ervaring van de mensen die de systemen selecteren, installeren en onderhouden. De engineers van BIT kennen hun datacenters als hun eigen broekzak: de meesten van hen waren erbij betrokken toen ze gebouwd en ingericht werden. Ze zoeken ook voortdurend naar verbetermogelijkheden, onder andere op basis van de nieuwste (nood)stroom- en koelconcepten. Dat betekent dat als er onverhoopt eens iets mis gaat, de mensen van BIT heel snel weten waar het probleem zit en hoe ze dat kunnen oplossen. We zijn daarbij niet afhankelijk van externe leveranciers - dat is een hoeksteen van onze filosofie.

Meer weten over onze datacenters?

Wilt u meer weten over onze datacenters? Of vrijblijvend een rondleiding krijgen door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.