Uw data, altijd veilig met BIT's back-updienst

Back-ups als onmisbare bescherming

Geen enkel platform is 100% waterdicht. Onverwachte situaties kunnen leiden tot dataverlies. Bij BIT snappen we dat als geen ander. Daarom bieden we onze klanten een robuuste en betrouwbare back-updienst, die uw data optimaal beschermen.

Waarom kiezen voor back-up bij BIT?

Vraag een offerte aan

Retentiebeleid

Onze netwerkback-upoplossing hanteert standaard een bewaartermijn van één volledige week, plus de gegevens van de vier voorgaande maandagen. Dit komt neer op een totale retentieperiode van vijf weken. We begrijpen dat ieder bedrijf unieke behoeften heeft. Daarom is het mogelijk om in overleg met u de retentie aan te passen, ongeacht of u een langere of kortere bewaartermijn wenst.

Als klant heeft u volledige controle over welke onderdelen van uw servers of platforms worden geback-upt. U bepaalt dus zelf de omvang van uw back-ups.

Incrementele back-ups

We maken gebruik van bestandgebaseerde incrementele back-ups. Dit betekent dat alleen de bestanden die sinds de laatste back-up zijn gewijzigd, worden opgeslagen. Dit efficiënte proces beperkt de omvang van uw back-ups aanzienlijk. Bovendien bieden we read-only toegang tot uw back-ups op schijf. Hierdoor heeft u altijd toegang tot uw back-ups en kunt u zelfs individuele bestanden herstellen als dat nodig is. U heeft dus volledige controle over uw gegevensherstel.

Linux/Unix

Voor Linux- en andere *nix-besturingssystemen gebruiken we 'Rsync over SSH' om uw back-ups te maken. Rsync is een krachtige en snelle tool voor gegevensoverdracht, terwijl SSH (Secure Shell) zorgt voor gewaarborgde gegevensversleuteling naar ons platform. Mocht u hulp nodig hebben bij het configureren van uw servers voor versleutelde gegevensopslag, dan staan we voor u klaar.

Direct na het maken van een back-up wordt er een 'snapshot' van de data gemaakt. Deze snapshots zijn te beschouwen als momentopnamen; er kunnen geen wijzigingen meer in worden aangebracht. Na elke back-up, ongeacht of deze succesvol was of niet, ontvangt u een e-mail met een samenvatting van de beschikbare snapshots, hun grootte, eventuele uitgesloten bestanden of mappen, en het resultaat van de meest recente back-up.

Windows back-ups met Acronis-software

Windows-servers worden bij ons geback-upt met behulp van Acronis-software, waarbij de back-uptransport versleuteld is voor extra veiligheid. Met de Acronis-software op uw server heeft u een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om toegang te krijgen tot uw back-ups en individuele bestanden of volledige mappen te herstellen. Via de Acronis Management Console in uw Windows-installatie kunt u altijd de status van uw back-up controleren.

Dedicated

We staan voor u klaar om u te ondersteunen bij zowel de aanschaf als het beheer van uw eigen back-upoplossingen. In situaties waar de omvang van de te back-uppen gegevens dit vereist, en specifieke beveiligingseisen gelden, of als u speciale behoeften hebt met betrekking tot gegevensbewaring, kan het zinvol zijn om uw eigen back-upoplossing te overwegen. Onze IT-specialisten staan klaar om met u mee te denken en op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan uw specifieke eisen voldoen. U kunt op ons rekenen voor professioneel advies en ondersteuning op het gebied van back-upoplossingen.

Meer weten over back-ups bij BIT?

Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer. Ons team is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en samen met u te kijken hoe wij u het beste van dienst kunnen zijn. We zijn bereikbaar via mail op sales@bit.nl of telefonisch op 0318 648 688