Domeinregistratie | BIT

Domeinen en DNS

Al kost het registreren van een domeinnaam slechts een gering bedrag, de waarde ervan in de markt kan even groot zijn als die van een merk of handelsnaam. Reden dus om te zorgen dat u over de juiste domeinnamen beschikt, plus eventueel de nodige varianten daarop, en dat de registratie daarvan in orde is. BIT ondersteunt alle gangbare en minder gangbare top level domains. Dat is één kant. De andere is dat de domeinnaamservers (DNS-servers) van de ISP waar uw domein gehuisvest is, bedrijfszeker moeten zijn. Als een aan u gericht e-mailbericht of een verzoek om een webpagina geen DNS-server of een verkeerd geconfigureerde server treft, bent u onvindbaar en gaat er een foutbericht retour.

BIT concentreert zich op internetdiensten voor zakelijke gebruikers en zorgt daarom voor de vereiste continuïteit, zowel technisch als procedureel. We hebben in ons datacenter een set redundant uitgevoerde DNS-servers, en als extra maatregel nog een derde die geheel buiten ons netwerk staat. Uw mail komt dus altijd aan, uw website is altijd te vinden. We verlengen automatisch elk jaar uw registratie en komen in actie als er een poging gedaan wordt uw domein zonder uw toestemming te verhuizen.

Via de domeinnaamcheck hieronder kunt u controleren of een domeinnaam nog vrij is.


Wilt u meer informatie over het registreren van een domeinnaam of wilt u een domeinnaam aanvragen, neem dan contact met ons op.

Domeinnamen

BIT registreert of verhuist voor u uw domeinnamen. Alle top level domains (TLD's) worden ondersteund, waaronder .nl, .com, .org, .eu, .be en .de. U kunt ook bij BIT terecht voor advies als de door u gewenste domeinnaam al door iemand anders in gebruik is. Indien uw domeinnaam via BIT geregistreerd is, kunt u gratis gebruik maken van onze DNS-services. Ook alle wijzigingen die wij voor u uitvoeren in de DNS-instellingen zijn bij de jaarlijkse registratiekosten van de domeinnaam inbegrepen.


Algemene Voorwaarden registries

Ieder land heeft zijn eigen domeinnaamextensie (zoals bijvoorbeeld voor Nederland .nl en voor België .be). De regels en voorwaarden voor al die extensies verschillen van elkaar. Met het vastleggen van een domeinnaam gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van die betreffende extensie. Wij hebben deze voorwaarden per land voor u gebundeld in één duidelijk overzicht.

DNS

DNS-hosting is een dienst die vaak wordt onderschat. Zonder DNS werkt echter helemaal niets meer onder uw domein. BIT heeft veel zorg besteed aan de stabiliteit van zijn DNS-platform. Veel providers hosten slechts één DNS-server. BIT heeft meerdere DNS-servers, verdeeld over verschillende locaties in Nederland, om het risico op onbereikbaarheid te minimaliseren. Vanzelfsprekend ondersteunen onze DNS-servers IPv6 en DNSSEC. DNS-hosting kan als dienst, zonder registratie, worden afgenomen. Het is ook mogelijk dat u uw eigen nameserver als 'hidden master' configureert. De BIT-nameservers nemen uw configuraties automatisch over en worden door de buitenwereld bevraagd.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over onze producten en diensten of hoe u uw data en applicaties veilig kunt onderbrengen in onze high end datacenters? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: +31 (0)318 648 688 of sales@bit.nl

Meldingen