Managed Hosting

Managed Servers

Bij BIT zijn we gewend dat we alleen dat zelf doen waar we écht verstand van hebben. Eén van die zaken is de aanschaf en het beheer van servers en storage. De *nix en Windows operating systems hebben erg weinig geheimen voor onze engineers. De mensen bij BIT zijn getraind en ISO/IEC 27001 en NEN 7510 gecertificeerd om servers op zo'n manier te configureren en te beheren dat de data die erop gehuisvest wordt, veilig is en downtime tot een absoluut minimum beperkt wordt. Bij BIT maken we gebruik van moderne internetstandaarden als TLS, HSTS, DNSSEC, SPF, DKIM, DMARC en DANE TLSA om vormen van cybercriminaliteit zoals spam, phishing of malware te voorkomen. 

Aanvullende diensten zoals monitoring, back-up, storage en virtuele servers zijn indien gewenst leverbaar.

Vraag een offerte aan


Datacenters BIT

Aanschaf

Voor platformen van klanten leveren we de benodigde hardware. Wij adviseren onze klanten over de specificaties waaraan servers en storage voor hun specifieke taak moeten voldoen. Indien gewenst leveren we de apparatuur, waarbij we ook zorgen voor het plaatsen van de hardware in onze datacenters en eventuele garantieafhandeling. BIT levert bij voorkeur storage op basis van Ceph en hardware van Fujitsu. Onze ervaringen met beide partijen zijn zeer positief, vooral op het gebied van kwaliteit en service-afhandeling.

Installatie

De beheerders bij BIT hebben de afgelopen jaren duizenden servers geïnstalleerd en geconfigureerd. Al die servers voldoen aan strenge interne eisen om de veiligheid en beschikbaarheid te garanderen. Samen met onze klant wordt bepaald welk besturingssysteem het meest geschikt is voor de taken die elke server moet gaan uitvoeren. Het besturingssysteem wordt geïnstalleerd en geconfigureerd inclusief de software die benodigd is op de server. Pas na een inspectie door een tweede technisch medewerker vindt oplevering aan onze klant plaats.

Beheer

BIT zorgt ervoor dat de laatste updates voor het besturingssysteem en de ondersteunde software worden geïnstalleerd. Een volledig gepatchte machine draagt bij aan een optimale beveiliging. Onderhoud aan deze machines wordt twee maal per maand buiten kantoortijden uitgevoerd, of vaker als er updates zijn die directe actie behoeven. Gepland onderhoud wordt minimaal twee weken vooraf aangekondigd zodat er, als dat gewenst is, afwijkende afspraken over het uit te voeren onderhoud gemaakt kunnen worden.

Meer weten over Managed Hosting?

Wilt u meer weten over Managed Hosting of wilt u met eigen ogen onze datacenters bekijken? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.

Offerte aanvragen