Over ons

Over BIT

BIT is een zakelijke internet service provider die gespecialiseerd is in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing. BIT levert aan kwaliteitsbewuste organisaties de ruggengraat voor hun IT- en internet-infrastructuur. Betrouwbaarheid is het uitgangspunt van onze dienstverlening, zodat onze klanten zich zorgeloos met hun kernactiviteiten bezig kunnen houden. BIT onderscheidt zich door een hoog kennisniveau, jarenlange ervaring en een pragmatische aanpak.

Bij BIT is alles georganiseerd rond de centrale behoefte van zakelijke internetgebruikers: continuïteit. Omdat geen twee bedrijven gelijk zijn, stellen we elke oplossing op maat samen. Klanten krijgen zo precies de bedrijfszekerheid, de capaciteit, het groeipotentieel en de beveiliging die ze nodig hebben.

Het helpt dat de mensen van BIT allemaal een passie voor technologie hebben. Ze vinden het veel interessanter om een passende oplossing te bedenken dan om met een standaard antwoord te komen. Voor veel nieuwe klanten is het een verademing dat onze helpdesk bemand wordt door mensen met verstand van zaken, die begrijpen wat ze vragen.

Vraag een offerte aan


Meer over onze diensten


Beschikbaar en betrouwbaar

Zakelijke gebruikers mogen hoge eisen stellen aan de internetdienstverlening die ze inkopen. Er is geen ruimte voor vrijblijvendheid. Het netwerk waardoor de verschillende vestigingen van een organisatie met elkaar verbonden zijn, is cruciaal voor de bedrijfsvoering. Elke onderbreking in het e-mailverkeer kost geld, om maar niet te spreken van de mogelijke schade als vertrouwelijke berichten onderschept zouden worden. Websites moeten 24 uur per dag beschikbaar zijn, want wie niet op internet te vinden is, bestaat niet. Thuis- en telewerkers moeten op een veilige manier toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk om productief te zijn.

Die gebruikerseisen zijn bepalend voor de filosofie waarmee BIT zijn infrastructuur ontwerpt, beheert en onderhoudt. Het is ons specialisme om moderne technologie op zo’n manier in te zetten dat we onze klanten zonder onderbreking een betrouwbaar product kunnen leveren. Zij kunnen zich dan onbezorgd met hun eigen activiteiten bezig houden.

Alles in eigen hand

Om onze klanten harde garanties te kunnen geven over onze prestaties, willen we zo min mogelijk afhankelijk zijn van externe leveranciers of gemeenschappelijk gebruikte infrastructuur. Alleen op die manier kunnen we met een gerust hart heldere afspraken maken over de dienstverlening die onze klanten mogen verwachten. We zetten die afspraken zwart op wit in Service Level Agreements (SLA’s) bij vrijwel al onze diensten.

Behalve de kwaliteit van onze dienstverlening hebben onze klanten ook het voordeel dat ze met slechts één partij te maken hebben en niet het risico lopen om bij problemen van het kastje naar de muur gestuurd te worden. BIT staat voor wat je belooft en verschuilt zich niet achter anderen.

De factor kennis

Zonder onze materiële infrastructuur (het datacenter en het netwerk) zouden we onze dienstverlening aan zakelijke klanten niet kunnen realiseren. Maar al die apparatuur, hoe goed uitgevoerd ook, is op zichzelf niet genoeg. Ook informatietechnologie is mensenwerk. Het gaat er uiteindelijk om dat de techniek met begrip wordt toegepast, op een samenhangende manier, en aansluitend op wat gebruikers nodig hebben.

De medewerkers van BIT zijn de aangewezen personen om die toegevoegde factor te leveren. Iedereen bij BIT wordt gedreven door een passie voor technologie. We zijn uitstekend op de hoogte van de laatste stand van zaken, niet omdat we dat moeten, maar omdat het ons interesseert. We vinden het iedere keer weer een uitdaging om met de beschikbare mogelijkheden oplossingen te bouwen die precies doen wat ze moeten doen.

BIT levert een compleet pakket aan internetdiensten. We verzorgen onder meer oplossingen op het gebied van colocatie, private clouds, outsourcing, fail-safe hosting, e-mail, snelle internetverbindingen en koppeling van bedrijfsvestigingen. Bij de configuratie van oplossingen zijn we volstrekt onafhankelijk in onze keuze van leveranciers en dienstverleners. Als we een oplossing aanbieden, willen we daar met overtuiging achter kunnen staan.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688. Of lees één van onze klantcases.