Shared hosting op het hoogste niveau

Shared hosting

Zakelijk IT-gebruik draait om beschikbaarheid en prestaties. Uw site moet bereikbaar zijn, en hij moet verzoeken snel kunnen afhandelen. U bent daar alleen zeker van als alle onderdelen van het proces goed functioneren: de keten is niet sterker dan de zwakste schakel. Daarom handhaaft BIT voor alle aspecten van shared hosting hetzelfde hoge kwaliteitsniveau. Om u dat te kunnen garanderen, worden de shared hostingplatformen van BIT regelmatig door een extern, gespecialiseerd informatiebeveiligingsbedrijf ge-audit.

Ons fail-safe hostingplatform is ingericht met het oog op een continu hoge beschikbaarheid. Een site is niet aan een specifieke server gebonden; een redundante set loadbalancers verdeelt de binnenkomende verzoeken zo over de actieve servers dat de werklast goed verdeeld wordt. De loadbalancers kijken daarbij niet alleen of de servers nog actief zijn, maar registreren ook hun responstijden en stemmen daarop de toewijzing van verzoeken af. Dankzij deze loadbalancing is het mogelijk zo nodig direct servers bij te plaatsen of servers uit te schakelen voor onderhoud, zonder dat dit de beschikbaarheid van sites beïnvloedt. Het hostingplatform omvat servers in onze beide datacenters, dus op twee geografisch gescheiden locaties, waardoor de beschikbaarheid verder vergroot wordt.

Vraag een offerte aan


Loadbalanced servers

Het shared hostingplatform van BIT beslaat een groot aantal servers, gehost in twee geografisch gescheiden datacenters achter een set redundante loadbalancers. Elke server in het cluster serveert uw website, zodat uitval van een enkele server automatisch wordt opgevangen door de andere servers. Naast de overcapaciteit die continu achter de hand wordt gehouden, zijn de systemen zo ingericht dat er binnen enkele minuten capaciteit bijgevoegd kan worden aan het cluster. Pieken in het gebruik van het platform kunnen hierdoor eenvoudig opgevangen worden.

State-of-the-art storage

Als storage-oplossing gebruiken we het opensourceproduct Ceph voor extreem betrouwbare gegevensopslag: drie Ceph replica's waarvan twee in geografisch gescheiden datacenters. De webservers zijn hiermee verbonden via een apart storagenetwerk. Alles aan de Ceph storage is gericht op robuuste gegevensopslag en een snel herstel in het onwaarschijnlijke geval van een storing. Het systeem is volledig redundant uitgevoerd: het uitvallen van een voeding of een harddisk heeft geen dataverlies tot gevolg. Mocht een replica onverhoopt niet beschikbaar zijn dan neemt de apparatuur in de andere datacenters de diensten automatisch over.

Linux & Windows

BIT levert webruimtes op zijn Linux-platform met Apache-webserver, inclusief ondersteuning voor PHP, Zend Framework, Sendmail en ImageMagick.

Windows-webruimtes worden aangeboden op Windows-servers met IIS-webserver, inclusief ondersteuning voor ASP.NET, ASP Scripting, ASP Email en ASP jpeg.

Op beide platformen worden ServerAliassen/HostHeaders ondersteund, zodat er meerdere websites op een enkele webruimte geplaatst kunnen worden. Klanten hebben toegang tot de complete logs van de webruimtes. Daarnaast worden webstatistieken aangeboden, waarbij de data niet naar externe partijen wordt gestuurd.

Databases

De meeste Content Management Systemen gebruiken een SQL-database. BIT levert bij shared webhosting MySQL-, PostgreSQL- of MS-SQL-databases. We gebruiken daar dedicated SQL-servers voor.

SLA

Bij een dienst van de allerhoogste kwaliteit hoort een superscherpe SLA. Omdat we bij BIT niet alleen zeggen wat we doen, maar we ook doen wat we zeggen zijn we niet terughoudend om die beloftes op papier te zetten. Standaard wordt er bij shared webhosting een beschikbaarheidsgarantie van 99,99% per maand afgegeven. Als uw webruimte meer dan 4 minuten en 19 seconden in één maand niet beschikbaar is geweest, betekent dit dat wij ons werk niet goed gedaan hebben en heeft u recht op een vergoeding van BIT.

SSL/TLS

Wanneer u gebruik maakt van de shared hostingdienst van BIT, dan kunt u vertrouwen op een beveiligde verbinding. Bij BIT maken we gebruik van moderne internetstandaarden als TLS, HSTS, DNSSEC, SPF, DKIM, DMARC en DANE TLSA om vormen van cybercriminaliteit zoals spam, phishing of malware te voorkomen.

BIT levert bij deze dienst standaard HTTPS, een domain-validated SSL-certificaat en SSL-offloading.

Loadbalanced shared webhosting factsheet

  Linux Windows
IP-adressen webruimte http-linux.lb.network.bit.nl
213.136.12.232 (IPv4) / 2001:7b8:3:5::80:1 (IPv6)

http-linux-two.lb.network.bit.nl
213.136.12.251 (IPv4) / 2001:7b8:3:5::80:10 (IPv6)

213.136.12.233 (IPv4)
2001:7b8:3:5::80:2 (IPv6)
http-windows.lb.network.bit.nl
Opslag
Vanaf 1 GB
Dataverkeer
Gratis tot 250 GB per maand
Commitment: 0,20 Euro per GB
Boven commitment: 0,30 Euro per GB
FTP upload.bit.nl
Server is toegankelijk via:
FTP(S)/SCP/SFTP/RSYNC/SHELL (restricted)
upload-dotnet.bit.nl
Server is toegankelijk via:
FTP(S)
Operating system Ubuntu 20.04 (http-linux) / Ubuntu 18.04 (http-linux-two) Windows Server 2012r2
Webserver software Apache IIS 8.5
Scripting PHP7.4 (http-linux) en PHP7.2 (http-linux-two)
Gedetailleerde informatie inclusief aanwezige componenten:
http://http-linux.bit.nl/info_on_php.php
http://http-linux-two.bit.nl/info_on_php.php
ASP.NET 4.5
Met tevens ondersteuning voor 2.0, 3.0, 3.5, 4.0 en backwards compatible met 1.0 en 1.1).

Componenten:
ASPemail, ASPupload, ASPjupload, ASPxupload, MVC 3, Helicon APE, MySQL Connector/ODBC
Database db2.bit.nl: MySQL 5.5
db2.bit.nl: PostgreSQL 8.3+
phpMyAdmin: https://mysqladmin.bit.nl/
mssql2008.bit.nl: MSSQL 2008
mssql2012.bit.nl: MSSQL 2012
db2.bit.nl: MySQL 5.5
SSL
Elke webruimte heeft standaard SSL-offloading inclusief een DV SSL-certificaat. Is er behoefte aan SSL-offloading voor meerdere hostnames en andere SSL-certificaten dan kan dat via onze SSL-offloading VIP-dienst.
Back-up
De gegevens van uw webruimte en database worden regelmatig geback-upt.
Back-up retentie
Website
De data van ons shared hostingplatform wordt één maal per dag geback-upt naar een redundant back-upplatform. Hier is de back-upretentie 7 dagen en 4 weken. Dit houdt in dat we standaard back-ups hebben van de afgelopen 7 dagen, plus de 4 voorgaande maandagen. Dit doen we door snapshots te maken op onze back-upoplossing en alleen gewijzigde data op te slaan.


Databases
Van de databases op onze shared databaseservers wordt 3 keer per dag een back-up gemaakt en extern opgeslagen op ons back-upplatform. Dit houdt voor u in dat u terug kunt naar back-ups van middernacht, 's ochtends vroeg of het begin van de avond.

 

Meer weten over shared hosting?

Wilt u meer weten over Shared Hosting of wilt u een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.

Offerte aanvragen