Storage: uw data veilig en beschikbaar

Storage

Zonder data geen dienst, dus uw gegevens moeten bewaard blijven en altijd beschikbaar zijn. BIT maakt bij voorkeur gebruik van storage op basis van Ceph. Hierdoor is het relatief eenvoudig om meerdere servers van dezelfde data gebruik te laten maken. Gedistribueerde storage, mits goed geconfigureerd, verhoogt bovendien de beschikbaarheid van uw data.

Vraag een offerte aan


Het Ceph Storagecluster

Alle data in het Ceph storagecluster van BIT wordt synchroon weggeschreven op drie replica's waarvan twee in geografisch gescheiden datacenters. Bij uitval van een van deze locaties vindt er een automatische fail-over plaats naar de andere locaties. Het gebruik van Ceph zorgt er bovendien voor dat we zonder downtime werkzaamheden kunnen uitvoeren aan het storagecluster. Deze oplossing is gebouwd op SSD-storage en zorgt voor een snelle doorvoer. Indien gewenst leveren we een redundante verbinding tussen uw apparatuur in onze datacenters en het storagecluster.

Eigen storage

Er zijn situaties waarbij eigen filers gewenst zijn. BIT levert en configureert ook dedicated filers uit de Eternus-serie van Fujitsu of storage-oplossingen op basis van Ceph. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de verschillende oplossingen.

Back-ups

Storage, hoe redundant ook, vormt nog geen alternatief voor back-ups. Als u uw data door BIT laat back-uppen, worden uw gegevens op een ander type storage opgeslagen. Een probleem met een bepaald type filer heeft hierdoor geen invloed op de beschikbaarheid van uw back-ups.

Wilt u meer weten?

Of wilt u een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.