Storage: uw data veilig en beschikbaar

Storage

In de huidige digitale wereld is data onmisbaar voor elke dienst die je aanbiedt. Daarom is het van cruciaal belang dat jouw bedrijfsdata veilig worden bewaard en altijd toegankelijk zijn. Bij BIT geven we de voorkeur aan het gebruik van storage op basis van Ceph. Dit stelt ons in staat om meerdere servers toegang te geven tot dezelfde gegevens. Met zorgvuldig geconfigureerde gedistribueerde opslag verhogen we de beschikbaarheid van jouw waardevolle bedrijfsdata.

Vraag nu een offerte aan

Het Ceph storagecluster

In ons geavanceerde Ceph storagecluster behandelen we jouw data met de grootst mogelijke zorg. Alle data wordt synchroon weggeschreven naar drie afzonderlijke replica's, in geografisch gescheiden datacenters. Dit creëert een uitstekend niveau van dataveiligheid. Mocht een van de locaties onverhoopt uitvallen, schakelen we naadloos over naar de andere locaties. Ceph stelt ons bovendien in staat om onderhoud aan het storagecluster uit te voeren zonder downtime. Gebaseerd op een solide basis van NVMe-storage garandeert ons Ceph-cluster een razendsnelle gegevensoverdracht. Op verzoek kunnen we ook een redundante verbinding tot stand brengen tussen het storagecluster en jouw apparatuur in onze datacenters, als extra service.

Data-encryptie

Bij BIT staat jouw dataveiligheid voorop. Alle data opgeslagen in ons Ceph-cluster is versleuteld, waardoor het risico op datadiefstal of een datalek sterk wordt verminderd.

Eigen storage

We begrijpen dat elke situatie uniek is. Soms is er behoefte aan eigen opslagsystemen. Wij leveren en configureren daarom dedicated opslagsystemen van verschillende leveranciers, of andere oplossingen gebaseerd op Ceph-technologie. We bespreken graag welke optie het beste past bij jouw wensen en eisen, inclusief de voordelen en mogelijke beperkingen.

Back-ups: voorbereid op het onverwachte

Redundante opslag, hoe goed dan ook, is geen vervanging voor back-ups. Als je ervoor kiest om jouw data door ons te laten back-uppen, slaan we deze op in een ander type opslag. Zo hebben eventuele problemen met specifieke opslagsystemen geen invloed op de beschikbaarheid van de back-ups.

Wil je meer weten?

Wil je dieper inzicht krijgen in onze oplossingen of een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan gerust contact met ons op via sales@bit.nl of bel ons op 0318 648 688. We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het optimaliseren van jouw storage strategie.