Verbindingen in alle smaken

Verbindingen

BIT levert uitsluitend aan de zakelijke markt. Dat weerspiegelt zich in de kwaliteit van onze diensten voor internettoegang. Door het gebruik van de best beschikbare technologie en van zorgvuldig geselecteerde leveranciers, aangevuld met de kennis en expertise van onze specialisten, kunnen we volstrekte helderheid geven over de kwaliteitsniveaus die we aanbieden.

Bij levering van een router kunt u, zonder extra apparatuur, door ons VPN-verbindingen laten aanleggen. Uiteraard worden alle glasvezel- en DSL-diensten geleverd inclusief IPv6. Meerdere IPv4-adressen op een verbinding zijn kosteloos mogelijk. BIT levert verbindingen op verschillende typen dragers. Dit kan gebruikt worden om redundantie te creëren. IP-adressen kunnen automatisch overschakelen naar de back-upverbinding bij uitval van de primaire verbinding. Een DSL-verbinding kan bijvoorbeeld worden ingezet als back-up voor een ethernetverbinding over glasvezel.

Vraag een offerte aanConnectiviteit BIT

Glasvezel

Met een glasvezelverbinding kunt u uw locatie koppelen aan het internet en/of een verbinding tussen uw locaties realiseren. BIT levert u een ethernetverbinding of een onverlichte glasvezel via het hoogwaardige en fijnmazige netwerk van zijn glasvezelpartners. Behalve verbindingen op ons eigen glasvezelnetwerk in Ede leveren we verbindingen door het hele land op de netwerken van Eurofiber, KPN, Tele2 en TrenT. Wij kiezen het netwerk dat op basis van uw locatie en uw eisen het meest geschikt is, voor de beste prijs.

Onverlichte glasvezel

Een onverlichte glasvezel is niets meer en niets minder dan een directe verbinding tussen uw locatie en het datacenter van BIT. Er is in de praktijk geen limiet aan de bandbreedte, de verbinding is bijzonder bedrijfszeker, en u houdt naar de toekomst alle mogelijkheden open voor wat betreft eventuele nieuwe toepassingen.

Tegenwoordig hoeft een dergelijke onverlichte glasvezel zelden meer helemaal te worden aangelegd. Er zijn in Nederland al veel glasvezelverbindingen geïnstalleerd, zeker op plaatsen waar veel economische bedrijvigheid is. Door op een dergelijk verbinding capaciteit te huren en alleen de aansluitende verbindingen aan te leggen, ontstaat een complete verbinding met relatief lage aanleg- en exploitatiekosten. In onze datacenters zijn de glasvezelnetwerken van alle grote telco's al ontsloten. Hierdoor zijn er aan onze kant in ieder geval al geen kosten voor graafwerk.

Ethernet over glasvezel
Naast onverlichte glasvezels levert BIT ook ethernet over glasvezel. Als de bandbreedtebehoefte niet boven de 1 Gbit/s ligt, is deze dienst een economisch interessant alternatief. Omdat dergelijke verbindingen inclusief CPE geleverd worden, hoeft er niet apart apparatuur aangeschaft te worden voor het belichten van de verbinding en de uitkoppeling naar uw eigen netwerk.

Een ethernetverbinding over glasvezel is bijzonder geschikt voor toegang tot internet en/of het koppelen van verschillende locaties. Als verschillende van uw vestigingen dicht bij verschillende glasvezelnetwerken liggen, zorgt BIT ervoor dat verbindingen op deze verschillende vestigingen gekoppeld worden.

Gegarandeerde beschikbaarheid (SLA)
Op glasvezelverbindingen kan een SLA afgesloten worden. Het type SLA is afhankelijk van welke netwerkleverancier er ingeschakeld wordt. In alle gevallen betreft het hier zakelijke verbindingen die met hoge beschikbaarheidsgaranties geleverd worden.

DSL

Wij maken gebruik van de landelijke DSL-infrastructuur van Tele2 en koppelen deze via een ethernet-interconnectie direct aan ons eigen netwerk. BIT levert een grote verscheidenheid aan DSL-verbindingen, maar ze worden allemaal geleverd met een hoge beschikbaarheidsgarantie. Optioneel is de levering, de configuratie en het beheer van een Cisco-router door BIT op DSL-verbindingen.

(Bundled)SHDSL.bis
Over het vertrouwde kopernetwerk kunnen over lange afstanden snelheden tot 20 Mbit/s symmetrisch gehaald worden. Er zijn dan geen hoge investeringen vereist, zoals die vaak wel voor een glasvezelverbinding benodigd zijn. Het is op dit type verbinding mogelijk om verschillende datastromen te scheiden middels tagged VLANs. U kunt daardoor bijvoorbeeld uw voice-verkeer scheiden van de rest van uw internetverkeer. Aan het voice-verkeer kunt u vervolgens een hogere prioriteit toekennen.

VDSL2
VDSL2 levert een asymmetrische verbinding met een bandbreedte van maximaal 10/40 Mbit/s (up/down). Door gebruik te maken van verschillende VLANs kunt u verschillende typen verkeer onderscheiden. Verkeer waarvan u vindt dat het gegarandeerd snel afgehandeld moet worden, kunt u daarmee scheiden van het overige verkeer.

ADSL2+/SDSL/ADSL
De drie oudere DSL-technieken, ADSL2+, SDSL en ADSL, zijn nog steeds leverbaar. Met capaciteiten van respectievelijk 1/24 Mbit/s, 2,3/2,3 Mbit/s en 1/8 Mbit/s (up/down) voldoen deze verbindingen voor locaties met een lagere bandbreedtebehoefte of voor specifieke toepassingen. BIT levert dergelijke verbindingen regelmatig als back-upverbinding naast bijvoorbeeld een glasvezelverbinding. Door gebruik te maken van verschillende dragers wordt de kans op verstoringen geminimaliseerd.

Gegarandeerde beschikbaarheid (SLA)
Standaard wordt bij al onze DSL-abonnementen een Silver SLA geleverd. Bij eventuele storingen wordt op maandag t/m vrijdag van 08.30-20.30 uur en op zaterdag van 8.30-16.30 binnen 4 uur gereageerd, en het probleem wordt uiterlijk de volgende werkdag verholpen. Tegen meerprijs is een Gold SLA mogelijk met een 24x7 storingsafhandeling met een reactietijd van 1 uur en een reparatietijd van 4 uur.

Mobiel internet

In samenwerking met Vodafone levert BIT mobiele verbindingen. Deze verbindingen maken gebruik van ons IP-netwerk van absolute topkwaliteit. Ze krijgen een vast publiek IPv4-adres (en dus geen wisselend RFC1918-adres dat niet routeerbaar is op het internet). Door een vast IP-adres is de apparatuur achter de mobiele verbinding altijd van buiten benaderbaar te maken. Bovendien kunt u dit vaste IP eventueel gebruiken in uw firewall-regels. Tot slot is een firewall voor elke mobiele verbinding inbegrepen bij deze dienst, die naar wens ingeregeld kan worden. De mobiele verbinding kan hierdoor bijvoorbeeld afgeschermd worden van de rest van het internet.

Wilt u meer weten?

Of wilt u een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.