Virtuele servers: gebruik de kracht van de cloud

Virtuele servers

Bij BIT staan we stevig met beide benen op de grond, ook terwijl we met ons hoofd een flink deel van de tijd in de ‘cloud’ doorbrengen. We zijn ons er terdege van bewust dat een degelijke infrastructuur onontbeerlijk is voor een stabiele omgeving, ongeacht de naam die eraan gegeven wordt: een cloud, een VPS (virtual private server) of een virtuele server.

Cloudinfrastructuur

Virtuele servers bieden vele voordelen, zoals het delen van resources, cloning en hoge beschikbaarheid door fail-overtechnieken. BIT levert niet alleen losse servers op zijn virtualisatieplatform, maar ook 'resource pools'. Een resource pool geeft toegang tot een vast ingestelde maximale hoeveelheid geheugen, processors en schijfruimte. Die resources kunnen door de klant zelf verdeeld worden over een zelf in te stellen aantal virtuele servers.

Vraag een offerte aan


Redundantie

Net als fysieke servers zijn ook virtuele servers te loadbalancen. Met loadbalancing van BIT kunnen meerdere servers dezelfde applicatie actief serveren. Virtuele servers achter onze loadbalancers worden in twee geografisch gescheiden datacenters geactiveerd. Bij uitval van een enkele server, fysiek of virtueel, blijft de applicatie dus beschikbaar.

Alle virtuele servers op de infrastructuur van BIT worden geleverd als high availability servers. Bij uitval van een fysieke server waar meerdere virtuele servers op draaien, worden de getroffen virtuele servers overgezet naar een andere fysieke server. Bij BIT kiezen we immers altijd voor hoge beschikbaarheid.

Die hoge beschikbaarheid uit zich ook in de manier waarop de storage voor virtuele servers geregeld is: niet met lokale schijven op de fysieke server, maar in de vorm van gedistribueerde storage. En dan niet in een enkelvoudige centrale storage, maar met drie Ceph replica's in ons storagecluster. Alle virtuele servers staan - uiteraard - altijd op drie opslagsystemen in drie verschillende datacenters.

Wilt u meer weten over onze virtuele servers?

Of wilt u een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.

Offerte aanvragen