BIT Transparency Report 2012

21-06-2013 11:46:25



Dat privacy op het internet in de afgelopen jaren een hot item geworden is valt niet te ontkennen. Dankzij onder andere Wikileaks, SOPA, PIPA en zeer recent PRISM is zeer duidelijk geworden dat wat je op het internet doet de interesse van diverse overheids- en opsporingsinstanties en andere belangenorganisaties kan wekken. Als ISP kan het voorkomen dat je daar ook een rol in speelt.

Wij leveren zowel internetverbindingen, domeinnamen, webhosting- en e-maildiensten. Vanaf al deze diensten kan verkeer afkomen waar verschillende typen organisaties problemen mee hebben of verhoogde interesse voor hebben. De in 2012 ontvangen verzoeken voor persoonsgegevens en de verzoeken voor het afsluiten van een dienst hebben wij beschreven in een openbaar rapport, een zogeheten transparency report.



Vanaf nu zullen wij jaarlijks zo’n rapport opstellen. Niet omdat wij opvallende cijfers met betrekking tot die verzoeken hebben, maar wel omdat we het belangrijk vinden duidelijk te maken dat die verzoeken er zijn en in welke mate die er zijn. Het betreft per slot van rekening de gegevens en de data van onze klanten, die erop vertrouwen dat dat bij ons in goede handen is. Niemand vindt het fijn om in onzekerheid te leven welke organisaties en mensen er allemaal toegang tot jouw gegevens hebben, dat heeft het PRISM schandaal de afgelopen weken in ieder geval bewezen. Wij sluiten ons dan ook volledig aan bij de oproep van Bits of Freedom aan andere providers om ook openheid van zaken te geven.