A BIT of support: Hulp aan FCBU tijdens de oorlog in Oekraïne

A BIT of support: Hulp aan FCBU tijdens de oorlog in Oekraïne

30-08-2023 10:45:00

FCBU-BIT-Support-2.jpg

De oorlog in Oekraïne heeft bedrijven voor ongekende uitdagingen gesteld, en de digitale infrastructuur van The First Credit Bureau of Ukraine (FCBU) vormt daarop geen uitzondering. Enter BIT, een daadkrachtig en maatschappelijk verantwoord bedrijf dat oprecht betrokken is bij de situatie in Oekraïne. Als blijk van solidariteit hebben we de handen uit de mouwen gestoken en samengewerkt met FCBU om de crisis het hoofd te bieden en de continuïteit van hun bedrijfsactiviteiten te waarborgen.

Continuïteit is essentieel

FCBU bevond zich te midden van tegenspoed in zwaar weer, met cruciale data die zich in oorlogsgebied op servers bevond. De voortdurende bombardementen en aanvallen op infrastructuur vormden een ernstige bedreiging voor de activiteiten van het bedrijf. Wij zagen de ernst van het probleem in en namen contact op met FCBU om onze expertise aan te bieden en samen een oplossing te vinden die hun voortbestaan zou waarborgen.

“Sinds het begin van de oorlog hebben we bij FCBU ontberingen moeten doorstaan: beschietingen, uitval van verwarming, elektriciteit en internet, geblokkeerde bruggen en wegen, en de evacuatie van ons team.” - Antonina Palamarchuk

Migratie naar de BIT NL Cloud

Onze oplossing was om de servers van FCBU te migreren naar virtuele servers in onze beveiligde datacenters in Ede. Door de migratie naar virtuele servers hoefden we geen fysieke apparatuur van Oekraïne naar Nederland te brengen, en konden we zorgen voor een snelle en veilige overdracht van gegevens via betrouwbare netwerkverbindingen. Dankzij onze kennis en expertise kreeg FCBU snel toegang tot 18 virtuele machines in onze BIT NL Cloud.

De voordelen van deze samenwerking zijn veelzijdig. Allereerst vonden de cruciale data van FCBU een veilige plek buiten het conflictgebied, waardoor het risico op gegevensverlies of beschadiging aanzienlijk werd beperkt. Ook zorgt de opzet met virtuele servers voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor FCBU zich naadloos kan aanpassen aan toekomstige veranderingen en pieken in de vraag.

“Vanwege het risico op fysieke vernietiging van de infrastructuur van FCBU hebben we besloten om onze IT-infrastructuur te verhuizen naar een datacenter buiten Oekraïne; we kozen voor BIT. We zijn BIT dankbaar voor de ondersteuning. Dankzij het gezamenlijke professionele werk van beide teams - BIT en FCBU - kon FCBU zelfs in deze moeilijke tijden doorgaan met het leveren van diensten.” - Antonina Palamarchuk

Het volledig technisch potentieel benutten

Naast de technische voordelen maakte FCBU gebruik van onze expertise op het gebied van datacenterservices, waardoor ze zich konden concentreren op hun kernactiviteiten. Dankzij onze hulp en klantgerichte aanpak konden de technische obstakels die door de oorlog werden veroorzaakt, worden geminimaliseerd, zodat FCBU zich kon blijven richten op het leveren van essentiële kredietinformatiediensten.

Smooth sailing

Met begrip voor de behoeften van FCBU en de moeilijke situatie als gevolg van de oorlog, hebben we gezorgd voor een soepele overgang. De volledige procedure, waardoor FCBU zonder onderbreking diensten kon blijven verlenen, werd in een opmerkelijk korte 1,5 maanden afgerond.

“In deze omstandigheden heeft ons team verantwoordelijk en professioneel gehandeld, elkaar ondersteund, effectieve oplossingen gevonden in uitdagende situaties en gezorgd voor ononderbroken werk bij FCBU.” - Antonina Palamarchuk

Samen staan we sterk

Onze solidariteit met FCBU tijdens deze samenwerking is een bewijs van de kracht van internationale samenwerking in de moeilijkste tijden. We waren ons bewust van de financiële problemen die de oorlog met zich meebracht en hebben een lange gratis proefperiode ingesteld, waarmee we laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen niet alleen praten is, maar ook doen. Opkomen voor bedrijven die door dergelijke uitdagingen worden getroffen, vormt de kern van onze waarden.

Een perfecte match

Dit partnerschap tussen FCBU en BIT is echter meer dan een technische dialoog; het is een voorbeeld van internationale samenwerking op het moment dat de wereld dat het hardst nodig heeft. Beide teams, BIT en FCBU, werkten op een goed gecoördineerde en zeer professionele manier samen. De tevredenheid van FCBU over de samenwerking heeft geleid tot voortgezet betaald gebruik van de diensten van BIT, een mooi bewijs van het vertrouwen dat we tijdens deze crisis hebben opgebouwd. Het gaat verder dan een partnerschap; het is een vriendschap.

Bruggen bouwen naar de toekomst

Wanneer de situatie in Oekraïne stabiliseert, heeft FCBU plannen om het gebruik van de diensten van BIT uit te breiden voor nieuwe projecten. Een duidelijke indicatie van de blijvende impact van de ondersteuning van BIT tijdens de crisis.

Door over te stappen naar onze virtuele servers in Nederland heeft FCBU niet alleen de continuïteit kunnen waarborgen, maar is ze ook toegewijd gebleven aan het bedienen van haar klanten te midden van tegenspoed. Dit voorbeeld van solidariteit en internationale samenwerking laat zien hoe bedrijven samen kunnen komen, uitdagingen kunnen overwinnen en hun activiteiten kunnen beschermen.

Origineel gepubliceerd in het Engels in dotmagazine.