The Hague Centre for Strategic Studies migreert dataplatform naar BIT NL Cloud

The Hague Centre for Strategic Studies migreert dataplatform naar BIT NL Cloud

09-03-2022 09:02:00

Veiligheid en de actieve adviesrol staan centraal bij keuze voor BIT

The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) heeft gekozen voor BIT NL Cloud als platform om al haar data op te laten landen.

HCSS doet onderzoek naar geopolitieke verhoudingen en internationale veiligheid. Het bedrijf is een geopolitieke denktank die werkt voor (inter)nationale overheden en het bedrijfsleven. Onderzoeksthema’s hebben onder meer te maken met modern defensie optreden, cybersecurity, nieuwe veiligheidsdomeinen zoals de ruimte, maar ook de gevolgen van klimaatverandering, energietransitie en grondstoffen.

Centraal in vrijwel alle onderzoeken die HCSS doet, staat data-analyse. Het bedrijf bouwt monitors waarmee het niet alleen real-time ontwikkelingen in de gaten kan houden, maar ook kan voorspellen waar conflicten gaan ontstaan.
“Het is van cruciaal belang dat deze data op een veilige plek staan, het liefst binnen onze eigen landsgrenzen. We hebben voor BIT gekozen vanwege hun laagdrempelige manier van samenwerken, hun actieve meedenken en het prijs-prestatie aanbod”,
zegt Michel Rademaker, plaatsvervangend Directeur HCSS.

De BIT NL Cloud is een privacy-vriendelijk alternatief voor clouds van hyperscalers zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services, of Google Cloud. Het cloudplatform van BIT is ontworpen met veiligheid en privacy als uitgangspunt, waarbij klanten hun eigen cloudomgeving hebben binnen de BIT high end infrastructuur. Infrastructuur die gehost wordt in 100 procent Nederlandse datacenters en die voldoet aan maximale beveiliging en beschikbaarheid.