Routers, switches en firewalls, deskundig beheerd

Routers, switches en firewalls

Het beheer van routers, switches en firewalls is een vak apart. Om uw servers veilig en beschikbaar te houden is diepgaande kennis van netwerkprotocollen vereist. Onze netwerkengineers hebben ruime ervaring met het beheer van routers, switches en firewalls in een omgeving die aan de hoogste standaarden moet voldoen: die van een internet service provider voor zakelijke gebruikers van het internet.

BIT levert en beheert dedicated routers, switches en firewalls voor uw apparatuur in onze datacenters. Misschien schaft u deze apparatuur liever zelf aan of kijkt u via een read-only account op de routers, switches of firewalls graag mee met onze beheerders? BIT maakt daar geen probleem van en denkt graag met u mee welke oplossing het beste voldoet voor uw situatie.

Vraag een offerte aanConnectiviteit BIT

Routers

Naast de eigen core-routers die door onze netwerkspecialisten worden beheerd, beheren wij op verzoek ook routers van klanten. Onze engineers putten uit bergen aan ervaring met Juniper- en Cisco-routers. Het leveren en beheren van routers voor onze klanten is daarvan een logisch vervolg.

Voor de configuratie van dynamische routeringsprotocollen en redundante set-ups draaien wij onze hand niet om. Configuraties van door BIT beheerde routers worden meermaals per dag geback-upt en de verschillende versies worden beheerd. Een vorige configuratie terugzetten of een configuratie op een vervangende router plaatsen is daardoor minutenwerk.

Switches

We gebruiken Arista switches voor ons eigen netwerk. Dat heeft nu onze voorkeur maar we hebben ook ervaring met switches van Juniper en Cisco. Voor platformen met de hoogste eisen aan beschikbaarheid heeft BIT ruime ervaring met redundante set-ups die bijvoorbeeld gebruikmaken van het Rapid Spanning Tree Protocol of Multi-Chassis Link Aggregation (MLAG). Uitval van de ene switch wordt daarbij opgevangen door de andere switch.

Firewalls

Voor de bescherming van de data van uw klanten en uzelf is de inzet van firewalls onmisbaar. De netwerkbeheerders van BIT hebben hands-on ervaring met diverse firewalls (ook virtual appliances), waaronder apparatuur van Cisco, Juniper, pfSense en Fortinet. Daarnaast hebben de medewerkers van BIT grote kennis van firewalls op operating systems zoals Netfilter.

Welke firewalloplossing voor uw situatie het meest geschikt is, is afhankelijk van de gewenste functionaliteit. Koppelingen met accountbeheersoftware zoals Active Directory, de gewenste mate en vorm van logging en reporting, de gevraagde functionaliteit op  verschillende lagen van het OSI-model: het zijn allemaal overwegingen die in deze beslissing worden meegenomen.

Wilt u meer weten?

Of wilt u een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.