Vacature: Monteur Koeltechniek

Gezocht: Monteur Koeltechniek

Bouw mee aan de digitale wereld van de toekomst.

Bij BIT zijn we op zoek naar een getalenteerde en gemotiveerde koeltechniek expert om ons team te versterken. In deze rol speel je een essentiële rol in het beheren en onderhouden van onze datacenterinfrastructuur. Je zorgt voor de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie van onze datacenters, waarbij je gebruik maakt van je technische vaardigheden en kennis.

Wat ga je doen?

Als monteur koeltechniek maak je deel uit van ons datacenterbeheerteam. Dit team is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van onze datacenterinfrastructuur. Jouw taak is om samen met je collega's de koeling optimaal te laten werken door preventief onderhoud uit te voeren en technische storingen op te lossen. Daarnaast houd je toezicht op de prestaties en beschikbaarheid van de infrastructuur en implementeer je beveiligingsmaatregelen. Je bent ook betrokken bij het fysieke beheer van servers, storage en netwerken, zoals het plaatsen van extra hardware, het aanleggen van glasvezelverbindingen en het vervangen van defecte hardware.

Ook ben je verantwoordelijk voor het documenteren van procedures en coördineer je met andere BIT’ters en leveranciers om de datacenterinfrastructuur te optimaliseren. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe datacenteroplossingen en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van datacenterbeheer en technologie.

Naast je dagelijkse werkzaamheden geef je ook regelmatig rondleidingen aan verschillende doelgroepen, zoals scholieren, klanten en andere geïnteresseerden. Hierbij vertaal je complexe technische informatie naar begrijpelijke taal en maak je er een interessant verhaal van.

Je draait ook storingsdiensten, waarbij je 's nachts oproepbaar bent als er een probleem optreedt. Daarnaast ben je als BHV'er van BIT verantwoordelijk voor het handelen in noodsituaties.

Wie zijn wij?

Wij zijn BIT. Een IT-bedrijf dat zich volledig richt op de zakelijke sector. We zijn gespecialiseerd in colocatie, managed hosting, internetverbindingen en cloud computing. Zo bieden wij de beste IT-oplossingen die naadloos aansluiten bij de behoeften van onze klanten.

Maar wat ons écht onderscheidt, is onze informele werksfeer. Bij BIT zijn we een gezellige club nerds die gemoedelijk met elkaar omgaat. Of het nu gaat om het uitwisselen van kennis, het bespreken van nieuwe ontwikkelingen of het samen (biologisch!) lunchen, we zijn een hechte groep.

We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt bij ons. We bieden een uitdagende werkomgeving waarin jij je kunt ontwikkelen en je expertise kunt delen met ons en onze klanten. Als je op zoek bent naar een IT-bedrijf waar je je talenten volledig kunt benutten en tegelijkertijd deel uitmaakt van een gezellige en informele groep collega's, dan ben je bij BIT aan het juiste adres.

Wat breng je mee?

Voor deze functie vragen we minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau. Je opleiding is niet het allerbelangrijkst, wél dat je communicatief vaardig bent en al een aardige kennis hebt over koeltechniek. Werkervaring in een relevante sector koeltechniek is dan ook een pluspunt.

Als je eerder werkzaam bent geweest in de koeltechniek, in een datacenter of aanverwante sectoren, heb je waarschijnlijk al de nodige kennis en vaardigheden opgedaan die nuttig kunnen zijn voor deze functie. Ervaring met glasvezel- en GBS/Priva-systemen is niet vereist, maar wordt wel gezien als een extra voordeel.

In het kort:

Wat bieden wij?

We willen dat jij je werk zo goed mogelijk kan doen in een prettige (werk)omgeving. Naast een eigen bureau op ons kantoor, bieden we je het volgende:

Wil jij bij ons team?

Solliciteer dan nu! Stuur je cv en motivatiebrief naar vacature@bit.nl. Je kan je sollicitatie richten aan Peter van Wijk. Heb je vragen over de functie of over BIT? Bel dan 0318 648 688, we staan je graag te woord.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.