BIT sponsort ISP Blacklist met node EDE01

BIT sponsort ISP Blacklist met node EDE01

23-01-2017 11:24:47

ISP Blacklist is een online ‘zwarte lijst’ voor klanten van hosting- en internetproviders die zich meerdere malen hebben misdragen door bijvoorbeeld het versturen van spam, het niet betalen van rekeningen etc. Hierbij is privacy een van de belangrijkste speerpunten. ISP Blacklist wil hiermee het internet in Nederland een stukje veiliger maken. De blacklist brengt internetproviders en hosters samen in hun strijd tegen webcriminelen, spammers en wanbetalers. Door klanten die zich meerdere malen hebben misdragen centraal te registreren, is het minder interessant om Nederlandse hosters en providers te gebruiken voor dergelijke praktijken.

De missie die we vanuit BIT hebben, is om bij te dragen aan een veilig, vrij en open internet met waarborging van privacy. Daarom ondersteunen wij graag dit initiatief. Op 16 januari 2017 heeft BIT toegezegd één van de nodes, EDE01, te willen sponsoren. EDE01 wordt gefaciliteerd vanaf de High Availability Cloudinfrastructuur vanuit onze datacenters in Ede.

“Wij onderschrijven het nut van de ISP Blacklist, en stellen graag een node ter beschikking”, aldus Wido Potters, Manager Support & Sales bij BIT.

Node EDE01 is inmiddels succesvol opgeleverd. Met de komst van de derde node begint de backbone van de Blacklist mooie vormen aan te nemen.