Custom Connect realiseert Point of Presence in datacenter BIT

Custom Connect realiseert Point of Presence in datacenter BIT

22-03-2017 12:26:30

PERSBERICHT

Point of Presence biedt klanten toegang tot gewilde hybride oplossingen met Azure, AWS, Microsoft en Google clouddiensten

Ede, 22 maart 2017 Custom Connect, service integrator voor high performance connectivity, en BIT, specialist in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing, kondigen vandaag aan dat zij samen een Point of Presence (PoP) gaan opzetten in het BIT-datacenter in Ede. De PoP biedt klanten toegang tot populaire hybride oplossingen met Azure, AWS, Microsoft en Google clouddiensten en carrier-neutrale integratie voor wereldwijde expansie. Tevens vergroot de samenwerking het bereik van Custom Connect op de Nederlandse markt en zorgt voor een grotere internationale aanwezigheid voor BIT.

Rutger Bevaart, CTO bij Custom Connect: “Het is mooi om te zien dat BIT, net als wij, altijd de klant centraal zet. Dankzij deze samenwerking en de realisatie van de PoP, kunnen klanten van BIT overal ter wereld hybride oplossingen bouwen. Daarnaast krijgen onze klanten de mogelijkheid om met een toonaangevend datacenter te werken op een gunstige locatie in Europa.”

Jan Willem Meijer, eigenaar en Global Chief Business Development Officer bij Custom Connect, vult aan: “Door gebruik te maken van een carrier-neutrale aanpak, is Custom Connect in staat om BIT nationale en internationale telecommunicatiediensten aan te bieden in hun datacenters in Ede. Hierdoor hebben klanten van BIT toegang tot wereldwijde cloud-connectiviteit met Microsoft, Amazon AWS, Google Cloud en vele anderen. Een ander groot voordeel is dat BIT nu toegang heeft tot meer dan 1.500 carriers en ISP’s om de meest efficiënte netwerken met de hoogste SLA’s te creëren.”

Alex Bik, CTO bij BIT: “We zien steeds vaker dat organisaties hybride clouddiensten onderzoeken. Met deze samenwerking zorgen wij ervoor dat we vooruit blijven lopen op de klantvraag. De samenwerking met Custom Connect voor een Point of Presence was daarom een no-brainer. Zij begrijpen goed hoe belangrijk het is om niet alleen in de behoeften van klanten te voorzien, maar hier ook op te anticiperen.”