Van pabo naar IT: Cristiaan Brans vertelt

Van pabo naar IT: Cristiaan Brans vertelt

03-04-2017 13:37:55

Cristiaan Brans, IT-Professional en Account Manager Kerio bij BIT, heeft een interessant carrièrepad doorlopen. Tijdens zijn middelbare school koos hij op de havo voor de richting Natuur & Techniek, zonder enig idee wat hij later zou willen worden. Vervolgens is Cristiaan na de havo de pabo gaan volgen. Hoe is hij dan toch een IT-professional geworden?

De pabo vond ik een leuke en interessante opleiding, waar ik het prima naar mijn zin had. Toch ben ik halverwege gestopt. Dit kwam door een uit de hand gelopen hobby die ik naast mijn studie had: gamen. Schietspelletjes waren echt mijn ding. Ik werd hier steeds serieuzer in en ben ik mij gaan inzetten voor de online community. Door het organiseren van LANs en later online toernooien ben ik mij meer gaan interesseren in de technieken die hierachter zitten. Hoe worden deze spellen gemaakt? Wat komt erbij kijken om dit via internet te laten werken? Ik wilde hier mee verder en mijn hart volgen. Dit betekende dat ik wilde stoppen met de pabo. Mijn vader is een goede steun geweest en bij dit keuzeproces gaf hij aan: “Je mag stoppen met je opleiding, als je maar je eigen broek kan ophouden.”

Samen met een groepje, die ik online leerde kennen tijdens het spelen van spellen, heb ik vervolgens een bedrijf opgericht. De online portal groeide snel en de spelontwikkeling ging ook steeds beter. Helaas is dit na een tijdje door samenval van omstandigheden stuk gelopen en was ik genoodzaakt het bedrijf te verkopen.

Toch heb ik hier enorm veel van geleerd. Door zelfstudie, continu vragen te stellen en nieuwsgierig te zijn over hoe dingen werken, weet ik nu veel over internet, marketing, PR en game development. Ik ben een breed georiënteerd persoon en probeer altijd van deze kwaliteit gebruik te maken. Zo ben ik bij BIT terecht gekomen. Het is een veelzijdig bedrijf en raakt daarmee vele facetten waarin ik mijn ei kwijt kan. Ik krijg bij BIT namelijk de kans om mijn interesses om te zetten in een betere dienstverlening voor de klanten. Inmiddels zit ik ruim 10 jaar bij BIT en is spelontwikkeling nog altijd een hobby naast mijn werk.

Mijn advies? Blijf altijd kritisch naar jezelf en doe dingen doordacht en met een reden. Tevens werkt het voor mij om nooit op één paard te wedden, maar kansen te spreiden. Wees niet bang om fouten te maken, het kan zijn dat je op een verkeerd paard wedt, maar als je daar van leert is dat alleen maar goed. In mijn ogen is het belangrijkste om je passies te volgen.


Bron: AG Connect