BIT organiseert Veilig Internet Bootcamp

BIT organiseert Veilig Internet Bootcamp

29-03-2017 15:03:53

Woensdag 10 mei 2017 – BIT-MeetMe in Ede

Op woensdag 10 mei organiseert BIT een Veilig Internet Bootcamp. Het programma start om 14.30 uur en sluit om 17.40 uur af met een gezellige netwerkborrel onder het genot van een hapje en drankje.

Hoe veilig zijn uw medewerkers op internet?

Uit onderzoek blijkt dat kennis over veiligheid op internet bij werknemers vaak ontbreekt. De cijfers liegen er niet om want meer dan de helft (52%) ziet zichzelf als zwakste schakel binnen de beveiliging van de werkcomputer en bedrijfsgevoelige data!

Niet alleen bewust en verantwoord handelen van medewerkers is van belang, ook organisaties die diensten op internet aanbieden dienen maatregelen te treffen om de privacy van gebruikers te waarborgen. Is het bekend hoe privacy beschermd moet worden met alle data die openbaar wordt gemaakt? Voor organisaties is het een nachtmerrie als vertrouwelijke en persoonlijke informatie op straat komt te liggen.

Tijd dus om uw organisatie in shape te krijgen en medewerkers bewust te maken hoe zij veilig, vrij en open kunnen internetten met waarborging van privacy!

Voor wie?

De Veilig Internet Bootcamp is interessant voor IT-Managers & -Professionals. Het belangrijkste doel is om kennis te delen over privacy & security en advies te geven welke stappen genomen moeten worden om medewerkers veiliger gebruik te laten maken van internet. Hoe bewust zijn uw collega’s? Kennen zij de gevaren en de gevolgen voor uw organisatie?

Een greep uit de onderwerpen:

  • Hoe bevordert u veilig internetgebruik binnen uw organisatie?
  • Dilemma digitalisering: wie is verantwoordelijk?
  • Insider threats; hoe wapen je je hier tegen?
  • Hoe deel je gevoelige informatie met klanten en collega’s?


Bekijk hier het uitgebreide programma of meld u hier direct aan!


Locatie

BIT-MeetMe
Galileïlaan 17
6716 BP Ede

Sprekers

Deskundige (gast)sprekers van Bits of Freedom, Madison Gurkha en BIT delen opzienbarende resultaten uit ons onderzoeksrapport, geven handige tips en nemen u mee in een work-out over security awareness.   

Hans van de Looy is mede-oprichter van Madison Gurkha. Hij helpt organisaties bij het opzetten en up-to-date houden, maar vooral bij het testen, van hun beveiliging.

Rejo Zenger is technische burgerrechtenonderzoeker bij Bits of Freedom. Bits of Freedom is een volledig onafhankelijke stichting die opkomt voor de vrijheid en privacy van burgers op internet.

Fotograaf:
Maarten Tromp

Wido Potters is Manager Customer Care & Sales bij BIT. Wido is sinds 2003 werkzaam in de internet sector en sinds 2006 is hij werkzaam bij BIT. Tevens is Wido voorzitter bij de stichting AbuseIO.

Teun Vink is Security Officer bij BIT. Teun is verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging en de ISO27001 en NEN7510 certificering van BIT.