Praktische Tips & Tools tijdens Veilig Internet Bootcamp

Praktische Tips & Tools tijdens Veilig Internet Bootcamp

15-05-2017 08:59:41

Op woensdag 10 mei werd de Veilig Internet Bootcamp georganiseerd in BIT-MeetMe in Ede. Zo’n 100 ICT-managers en -professionals kregen tijdens het event advies over welke stappen er genomen dienen te worden om medewerkers veilig gebruik te laten maken van internet. Wat zijn de gevaren en risico’s voor organisaties wanneer dit niet goed is ingeregeld? En wie is er verantwoordelijk voor al die data die verzameld wordt?

Naast de interessante presentaties die gegeven werden, kregen bezoekers ook tips & tools. Wij hebben deze hieronder voor u op een rijtje gezet.

Presentaties

Wilt u de verschillende presentaties nog eens rustig bekijken? U vindt de presentaties hier.

Tips & Tools

Lightbeam
Met de tool ‘Lightbeam’ kunt u zien wat er gebeurt wanneer u een website bezoekt, welke applicaties er actief zijn, welke bedrijven er mee kunnen kijken en wat voor een informatie u deelt met derden. Download Lightbeam hier.

Privacy by Design Framework
Weten hoe uw organisatie invulling kan geven aan privacy by design zoals vereist wordt door de AVG? Met het Privacy by Design Framework kunt u dit als praktische tool gebruiken bij de ontwikkeling van processen en diensten. Download hier het Privacy by Design Framework.

Train uw team!
Zijn uw medewerkers alert op social engineering? Hoe kunt u bij uw medewerkers bewustwording creëren zodat bedrijfskritische gegevens niet in de handen van criminelen komen te vallen? Informeer uw medewerkers over de gevaren. Een goed voorbeeld over hoe eenvoudig informatie ontfutseld kan worden ziet u in deze video.

Hoe veilig is uw website?
Bezoekers van uw website wilt u een veilige omgeving bieden. Zeker wanneer zij vertrouwelijke informatie op uw site achterlaten. Hoe veilig is uw website en welke punten kunnen er nog verbeterd worden? Doe de test op internet.nl en maak de nodige aanpassingen.

Feedback
Tijdens de Veilig Internet Bootcamp werden er veel vragen gesteld over de diverse onderwerpen die aan bod kwamen. Zo kwam ook de vraag vanuit het publiek over de kosten die er soms bij komen kijken wanneer je voor alternatieven moet kiezen die meer privacy bieden. Hoe ga je als kleine zelfstandige hier mee om? Rejo Zenger van Bits of Freedom heeft naar aanleiding van deze vraag een interessant artikel geschreven.

Leestip!
Wij vonden nog een interessant artikel voor u over de invloed van systemen en hoe het gebruik ervan ons leven bepaalt. Lees het hier.