OHM2013: ‘Crypto for the masses’ & ‘Flying ostriches’

OHM2013: ‘Crypto for the masses’ & ‘Flying ostriches’

01-08-2013 11:51:36

De afgelopen weken hebben wij op dit blog al wat aandacht besteed aan OHM2013, de grootste hackersconferentie van Europa. Sinds dinsdag is BIT aanwezig met een deel van de medewerkers. Zij volgen er lezingen en workshops op het gebied van IT-beveiliging, zowel technisch als maatschappelijke aspecten worden er belicht. Omdat we met een substantieel aantal medewerkers aanwezig zijn, moet er ook nog een beetje gewerkt worden. Eén van de collega’s heeft een tot camper omgebouwde touringcar meegenomen. Verder zijn er wat tafels, banken, een switch en een shitload aan UTP meegegaan. De BIT dependance in de buurt van Alkmaar is geopend.

Op de conferentie is er uiteraard veel aandacht voor PRISM en de gevolgen die het heeft voor onze privacy. De oproep die dan ook op de eerste dag van de conferentie (dinsdag 31 juli) aan de hackercommunity is gedaan is om nu (eindelijk) eens encryptie mogelijkheden te leveren voor iedereen en niet alleen voor de technisch vaardigen.

Met de uitspraak in de rechtzaak tegen Bradley Manning is Wikileaks oprichter Julian Assange weer interessant nieuws voor de media. Krantenartikelen en nieuwsitems hebben bericht over OHM2013 en de lezing die Assange er gaf. Kan jij de BIT medewerker in dit Eén Vandaag item spotten?

Naast de lezingen wordt er natuurlijk volop Observed, Hacked en Maked. 3000 hackers en makers in tentjes, ze zitten te programmeren, te solderen. te 3d-printen, etc. En waar anders dan op een hacker/maker-conferentie kan je een vliegende struisvogel tegenkomen?Ongetwijfeld zullen er meer blogposts vanaf OHM2013 volgen deze week. Wil je de lezingen vanaf kantoor of thuis volgen? Zie hier het programma en de live streams.