- 30-06-22Eén op de vijf IT-beslissers heeft weinig vertrouwen in databescherming en privacy in de cloud
- 27-05-22Update RFO netwerk incident 17-04-2022
- 23-05-22Freedom of Information Coalition (FOIC) stapt naar de Europese rechter
- 04-05-22Drie op de tien IT-beslissers: beveiliging klantdata laat te wensen over
- 21-04-22Kwart IT-beslissers vindt aandacht voor privacy overdreven
- 19-04-22RFO Netwerk Incident 17-04-2022
- 07-04-22Locatie dataopslag niet in top drie argumenten voor keuze cloudprovider
- 09-03-22The Hague Centre for Strategic Studies migreert dataplatform naar BIT NL Cloud
- 22-02-22Vier op de tien IT-beslissers weten niet wat cloudprovider doet aan databeveiliging
- 21-02-22BIT-MeetMe weer volledig open
Aftapwet > HTTPS nu belangrijker dan ooit
Op 11 juli jl. heeft de Eerste Kamer ingestemd met het voorstel dat de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten moet vernieuwen. In die wet wordt onder andere geregeld dat op grote schaal, ongericht, alle online communicatie onderschept en geanalyseerd mag worden. Qua schaal moet je dan, volgens de diensten zelf, denken aan alle verkeer van en naar een middelgrote Nederlandse stad. Als de Snowden onthullingen van een paar jaar geleden en de berichten over internetcriminaliteit die we dagelijks te horen krijgen nog niet voldoende aanleiding waren, zou deze aftapwet zeker aanleiding moeten zijn om zoveel mogelijk van je verkeer te versleutelen.
HTTPS standaard inbegrepen
Diverse applicatieleveranciers en contentproviders hebben er de laatste tijd voor gezorgd dat hun diensten versleuteld beschikbaar zijn. Bij BIT doen we dat ook al jaren. Bij onze webhostingdiensten was het altijd al mogelijk ze achter HTTPS te krijgen. Het gebruik van HTTPS, inclusief SSL-offloading en een SSL-certificaat, is standaard inbegrepen bij de dienst. Ook ons e-mailplatform ondersteunt al jaren versleutelde verbindingen, zowel aan de ontvangende als de verzendende kant wordt de verbinding versleuteld (mits de andere kant ook versleuteling ondersteunt). Ook is het mogelijk om e-mails zelf te versleutelen, bijvoorbeeld met OpenPGP. Ons webmailplatform kan in combinatie met Mailvelope gebruikt worden zodat met slechts de installatie van een browser plug-in versleutelde e-mails verstuurd en ontvangen kunnen worden.
Daar waar mogelijk worden versleutelde verbindingen toegepast of zelfs afgedwongen in onze dienstverlening. Zonder extra kosten, want aan privacy zou geen prijskaartje mogen hangen.
Door: Wido Potters