Gastblog | De samenwerking tussen iXL Hosting en BIT

Gastblog | De samenwerking tussen iXL Hosting en BIT

22-08-2013 11:53:55

Gastblog door Robert van Esseveld, iXL Hosting

Na een geruime tijd gebruik te hebben gemaakt van een datacenter in de Randstad, hebben we besloten te migreren naar de datacenters van BIT in Ede. Met name de beperkt aanwezige kennis en beschikbare stroomvoorziening in de Randstedelijke datacenters heeft ons doen besluiten om dichter bij huis te blijven.

Advies en begeleiding van hoog niveau

BIT heeft ons van het begin af aan fantastisch geholpen. Advies en begeleiding van hoog niveau gaf ons een goed gevoel. Ook de transparantie en ruime mogelijkheden zijn merkbare voordelen bij BIT. Het stelt ons als hostingprovider in staat net dat beetje meer te bieden aan onze klanten. Uiteraard heeft de uitstekende ligging van het datacenter voor ons ook een rol gespeeld. Vanuit ons kantoor, eveneens in Ede, staan we binnen vijf minuten voor onze racks. BIT heeft een snelle toegangsprocedure waardoor je niet hoeft te wachten en direct door kunt lopen naar je racks. Achteraf hebben we spijt dat we niet direct voor de BIT datacenters hebben gekozen! Niet alles wat je van ver haalt is lekkerder, dat blijkt maar weer.

De service die wij leveren gaat een stap verder dan bij onze concurrenten, dat is mede waar wij het verschil maken. Snelle en goede service zit in ons DNA. BIT ondersteunt ons bij het leveren van de beste kwaliteit en (netwerk) snelheid.

iXL Hosting heeft haar bestaan ook deels te danken aan het “groen” hosten. We waren één van de eersten die hierop inspeelden. Onze eis was dus ook zeker om dit te blijven doen. BIT biedt die mogelijkheid. Aangezien stroom bij BIT achteraf op nacalculatie wordt berekend, is het voor ons ook heel interessant hierop in te spelen en zo veel mogelijk te letten op de energiezuinigheid van machines. De energie die BIT levert wordt opgewekt uit waterkracht; bij de productie van deze duurzame energie komt geen CO² meer vrij. Leuk om te weten is dat daardoor de uitstoot van CO² met maar liefst 4 miljoen kilo per jaar vermindert.

Over iXL Hosting

iXL Hosting BV is opgericht in 2007 en verleent sindsdien hostingfaciliteiten aan zowel de particuliere als de zakelijke markt. Deze faciliteiten omvatten onder andere: personal (particuliere) webhosting, business webhosting, Magento (webshop) hosting, dedicated servers, virtual servers, cloud- en e-mailoplossingen, hosted Zimbra, domeinregistratie, DNS-hosting en maatwerkoplossingen. Door dit brede aanbod, is ons klantenbestand ook zeer gevarieerd. In ons netwerk komen grote namen als Handyman, Nickelodeon, Hero en KLM voor, naast veel webdesigners, developers en andere MKB’ers.