OpenNebula Techday op 19 september bij BIT

OpenNebula Techday op 19 september bij BIT

12-09-2017 11:29:19

Dat met die cloud, kunnen we dat ook niet zelf doen? Jazeker! En het is makkelijker dan je denkt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Tijdens de OpenNebula Techday bij BIT bouw je je eigen cloud in een hands-on tutorial in een ochtend bij elkaar. Je leert hoe OpenNebula in elkaar steekt en waarom het dé oplossing is om zelf mee aan de slag te gaan. Geen overbodige en verborgen complexiteit maar heldere scripts die ook gemakkelijk te debuggen zijn mocht je toch tegen een uitdaging aanlopen. Om inspiratie op te doen zullen SURFsara en de Vrije Universiteit Amsterdam laten zien hoe zij OpenNebula gebruiken. Een ontwikkelaar van OpenNebula Systems zal de nieuwste features laten zien van de onlangs uitgebrachte 5.4 release en hoe je een VMware omgeving kunt vercloudificeren. BIT zal je vertellen waarom Ceph de juiste keuze is als cloud storage platform. Mocht je trouwens meer van Ceph willen weten, kom dan de dag erna ook naar de Ceph day bij BIT.

Dankzij BIT en OpenNebula Systems wordt de hele dag, inclusief lunch en borrel, je gratis aangeboden. Meer informatie over het programma vind je hier en inschrijven kun je hier.

OpenNebula

OpenNebula is een robuust open source Cloud Management Platform (CMP). Het kenmerkt zich door zijn eenvoud, flexibiliteit en no-nonsense aanpak. Je kunt er virtuele datacenters mee beheren en hybride clouds mee maken. Zowel publieke cloud/lokale resources als een mix van verschillende typen hypervisors (VMware, KVM, Xen).

 

OpenNebula and BIT logos