Datacenter BIT-2 voorzien van nieuw hekwerk

Datacenter BIT-2 voorzien van nieuw hekwerk

05-06-2014 12:00:57


Oud hekwerk

Na de bouw van datacenter BIT-2 zijn er een hoop aspecten van het datacenter verbeterd en geïnnoveerd. We zijn continue bezig om te kijken waar verbeteringen toegepast kunnen worden. Dit passen we vervolgens niet alleen toe in nieuwe zalen maar daar waar mogelijk ook op bestaande infrastructuur. Zo zijn er in het verleden al verschillende upgrades en aanpassingen geweest aan onder andere de koeling en de stroomvoorziening.

Een hekwerk rondom BIT-2 stond al lang op ons verlanglijstje maar werd dusver door de gemeente tegengehouden. Het feit dat dit een terugkerend thema was tijdens onze ISO audits en dat er tegenwoordig vanuit de telecomwet eisen worden gesteld aan aanbieders gaf ons voldoende argumenten om de gemeente over te halen een ontheffing te verlenen. Het terrein is met ons nieuwe hekwerk vele malen moeilijker te betreden, en heeft wat ons betreft meer de uitstraling die wij willen zien van een datacenter.

Omdat het oog ook wat wil, hebben we gekozen voor een spijlenhekwerk van Heras. Naast de drie poorten aan de voorzijde die er al zaten hebben we aan de achterzijde met het oog op de toekomst ook twee poorten laten plaatsen voor latere uitbreidingen. Het hele hekwerk, inclusief poorten, is van boven tot onder voorzien van schrikdraad. Daarbij steekt het schrikdraad 50cm boven het hek uit, om het moeilijker te maken om er over heen te klimmen. De spanning op het hek heeft de maximum toegestane waarde van 8kV. Het schrikdraad is voorzien van sabotage- en inbraakalarm.


Nieuw hekwerk

Op dit moment staan de poorten tijdens kantoortijden nog open. Hierin zal de komende tijd verandering komen. Er wordt op dit moment nog gewerkt aan een oplossing die een goede balans biedt tussen veiligheid enerzijds en gemak voor onze klanten anderzijds.