Gastblog | De samenwerking tussen MCX en BIT

Gastblog | De samenwerking tussen MCX en BIT

05-03-2013 16:29:36

Gastblog door Christian Spaans.

Voordat MCX in 2007 een samenwerking aanging met BIT, maakten we gebruik van de datacenterdiensten van een wereldwijd opererende telco. Echter, deze partij was niet flexibel, hadden een slechte prijs-kwaliteitverhouding, waren niet altijd even professioneel en ze waren niet onafhankelijk op het gebied van verbindingen. Bij een telco geldt immers verplichte afname. We zijn daarom op zoek gegaan naar een nieuwe leverancier voor ons datacenter. Vanwege de goede reputatie en de gunstige ligging ten opzichte van ons kantoor in Apeldoorn, hebben we uiteindelijk gekozen voor BIT in Ede. Tot op de dag van vandaag is dat een heel goede keuze gebleken.

BIT levert ons faciliteiten die wij nodig hebben om de SLA’s met onze klanten na te kunnen komen: racks, koeling, redundante stroomvoorziening en internettoegang. Zelden worden we geconfronteerd met storingen. Zo hebben we op de internetaansluiting (100 Mbit/s) in al die jaren welgeteld één keer een storing meegemaakt. Dat noemen wij uitzonderlijk goed. En mocht het eens misgaan, dan geeft BIT volledige openheid over de oorzaak en doet het voorstellen voor verbetering. Dat geeft je als klant het vertrouwen om zaken uit handen te geven.

ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd datacenter

Kwaliteit is voor ons belangrijk. Daarom heeft MCX diverse certificeringen behaald: ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001/NEN7510 en de MVO Prestatieladder Niveau 3. Om dat niveau in de gehele dienstverlening te garanderen, hebben we een datacenterpartner nodig die ook aan dat niveau voldoet. BIT is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en voldoet hiermee aan onze eisen. Deze certificeringen kunnen lang niet alle datacenters bieden.

Computerapparatuur verbruikt stroom, dat is onontkoombaar. Als beheerder van een serverpark voelen wij de verantwoordelijkheid om verstandig met energieverbruik om te gaan. Verspilling valt immers niet te verantwoorden. Niet naar je klanten en niet naar de wereld om je heen. BIT sluit op dat gebied goed bij ons aan. Met een PUE van gemiddeld slechts 1.5 zijn de faciliteiten bij BIT best ‘groen’ noemen. Daar komt bij, dat zij groene stroom inkopen en dat zij deze tegen kostprijs aan de klant doorberekenen.

MCX hoopt nog vele jaren met tevredenheid gebruik te maken van de diensten van BIT. Een extra datacenter op een nieuwe locatie zou een mooie uitbreiding voor de toekomst zijn. Toen BIT hun datacenter BIT-2BCD in gebruik nam, plaatsten wij daar als eerste klant onze apparatuur. We zouden het een hele eer vinden, als we dat in de toekomst op een nieuwe locatie weer mogen doen.

Over MCX

MCX Administration Services BV is sinds 1999 als ICT dienstverlener actief op het gebied van hosting en beheer van diverse Oracle applicaties. Initieel is gestart met het hosten en beheren van de Oracle E-Business Suite en in de loop der jaren is het portfolio sterk uitgebreid. Omdat MCX zich richt op het technisch applicatie beheer, is er geen sprake van een specifiek marktsegment waarin de diensten worden geleverd. Ons klantenbestand is derhalve ook zeer gevarieerd: diverse banken, verzekeraars, (semi)overheid en multinationals. MCX onderscheidt zich van de concurrentie door voornamelijk met all-in contracten te werken. Voorspelbare kosten voor de klant en geen verrassingen op basis van nacalculatie. Dat is in deze sector lang niet altijd even vanzelfsprekend.