Zeilen met de personeelsvereniging

Zeilen met de personeelsvereniging

23-10-2009 16:50:24

Zaterdag 17 oktober hebben we met de personeelsvereniging (PV) een dag gezeild met De Egelantier, een tjalk van De Muider Compagnie.

Rond 12.30 uur gaan de trossen los en varen we op de motor de haven uit.  Een paar stoere BIT-bikkels hijsen onder toeziend oog van de matroos drie zeilen. Het doel van deze middag is om tegen de noorderwind in Volendam te bereiken; dat wordt dus laveren en met grote regelmaat overstag gaan. Kort na het zetten van de zeilen krijgen we te horen dat benedendeks de lunch staat geserveerd. Dit levert hilarische taferelen op, want soep eten terwijl het schip onder een hoek van 30 graden zeilt, is een uitdaging op zichzelf.

Na de verse broodjes snel weer naar buiten en genieten van het zonnige weer. De bar gaat open en naast de tap vindt ook de schippersborrel al snel gretig aftrek. Tegen 17.00 uur bereiken we, twee uur later dan gepland, de haven van Volendam. Hier hebben we een uurtje de tijd om even over de bekende dijk te slenteren. Wel paling gekocht, geen soap gezien.

18.00 uur, inschepen. We gaan weer buitengaats en schuiven beneden aan tafel voor het stamppottenbuffet. Boerenkool met worst en een glas wijn, dat smaakt zo slecht nog niet. Het is ondertussen donker geworden en we varen voor de wind terug naar Muiden. We drinken nog wat, en nog wat, …, en binden rond 21.00 uur de boot weer aan de kade.

Rozig van al het goede van deze dag ploffen we later op de avond op de bank.