IPv6 of bier

IPv6 of bier

11-08-2010 17:14:02

Dat BIT het één en ander met IPv6 doet zal langzamerhand wel bekend zijn. Dat we daar vorig jaar een IPv6 Award en geldprijs mee hebben gewonnen zullen sommigen ook wel weten. Wat wij met die geldprijs gedaan hebben, zal minder bekend zijn.

We hebben onszelf ruim de tijd gegeven om te bedenken hoe wij dat geld nuttig konden besteden. Voorop stond dat het doel moest bijdragen aan het goede doel: meer IPv6 op internet. Dat is ook gelukt ondanks allerlei goede tips van collega’s om de centen in bier om te zetten. Uiteindelijk hebben wij er voor gekozen om ook de mensen die het mogelijk hebben gemaakt dat wij die award gewonnen hebben, te weten onze klanten, mee te laten profiteren.

Gratis routerupgrade voor xDSL-klanten

Op 25 juni j.l. hebben we tijdens een IPv6-Informatiemiddag aangekondigd dat we al onze xDSL-klanten een gratis routerupgrade aanbieden. Onze DSL-verbindingen zijn weliswaar al tijden geschikt voor IPv6, de meeste DSL-routers die wij in het verleden bij onze klanten hebben geplaatst zijn dat niet. Alle routers bij klanten die nog niet IPv6 geschikt zijn, zullen wij upgraden naar exemplaren die dat wel zijn. Deels kan dat via software-upgrades waarvoor licenties aangeschaft moeten worden, maar meestal zal er een nieuwe Cisco router geplaatst moeten worden.

Iedereen kon meedoen met deze gratis upgrade, er was maar één voorwaarde: IPv6 zal ook daadwerkelijk gebruikt moeten worden. Oftewel binnen drie maanden na de upgrade moet minimaal één host achter de router antwoorden op ICMPv6 ECHO requests (ping).
Maar liefst 31% van onze xDSL klanten reageerde positief op dit aanbod. Zelfs voor IPv6 evangelisten als BIT was dat een verrassend hoog percentage. Na de uitrol van deze upgrades zal het IPv6 internet weer een stukje gegroeid zijn.

IPv6 Awards

Dit jaar organiseert de IPv6 TaskForce opnieuw de IPv6 Awards. In diverse categorieën zijn weer mooie prijzen te winnen. Ofschoon er elk jaar meer en meer IPv6 initiatieven ontstaan, als je iets met IPv6 hebt gedaan maak je een goede kans om ver te komen in de competitie.

(Oh ja, speciaal voor onze collega-ISP’s: BIT zal dit jaar niet inschrijven!)

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact met ons op voor meer informatie of voor het plannen van een rondleiding. U kunt ons bereiken via 0318 648 688 of sales@bit.nl