Nieuwe verbinding naar de London Internet Exchange

Nieuwe verbinding naar de London Internet Exchange

22-01-2010 13:26:22

Gisteren zijn er weer een aantal wijzigingen in het BIT-netwerk gemaakt. Deze wijzigingen hadden tot doel om de afhankelijkheid van het BIT-netwerk van Amsterdam nog verder te reduceren, de capaciteit te vergroten en om de connectiviteit van het BIT-netwerk met andere netwerken te verbeteren.

Nieuwe verbinding naar de LINX

BIT was al aangesloten op de London Internet Exchange (LINX). Dit deden we via een gehuurd ethernetcircuit wat uitkwam in Amsterdam, wij hadden dus geen eigen router in Londen hangen. Sinds gisteren is dit wel het geval: wij hebben nu rackspace gehuurd in Telehouse North, één van de grootste datacenters in Londen. In dit rack hebben wij een router en switch geplaatst om verbindingen in Londen af te handelen. Vanuit dit datacenter nemen wij bij VTL Wavenet een golflengte af naar datacenter BIT-1 in Ede. Wij hebben ervoor gekozen om deze golflengte langs Parijs te laten lopen in plaats van langs Amsterdam. Gevolg hiervan is dat de latency iets hoger is omdat het verkeer een langere weg aflegt, maar het voordeel is dat we voor deze verbinding niet afhankelijk zijn van Amsterdam.

Netwerken LINX geüpgradet naar 1Gbit/sec en nieuwe transitprovider Tinet

Naast een nieuwe verbinding naar Londen zijn er nog meer zaken gewijzigd: onze verbindingen met de twee LINX netwerken zijn van 100Mbit/sec naar 1Gbit/sec geüpgradet. Ook hebben wij een nieuwe transit provider aangesloten: Tinet. In een van onze eerdere postings spraken we nog van nLayer als geplande nieuwe leverancier, maar door een gebrek aan communicatie van hun kant hebben wij besloten om met Tinet zee te gaan. Tinet heeft een uitgebreid internationaal netwerk met veel access-klanten, waardoor het vooral voor onze klanten die hosting vanuit onze datacenters leveren een goede aanvulling is aan het BIT-netwerk. Uiteraard levert Tinet ons transitdiensten op zowel IPv4 als IPv6.

Het onderstaande diagram geeft schematisch weer hoe het BIT-netwerk er na genoemde wijzigingen uit is gaan zien:

In dit diagram zijn de verschillende internet exchanges waar we peeren lichtgrijs aangeduid en de transitleveranciers lichtblauw. Op iedere lokatie buiten Ede is dus minimaal één transitleverancier en één internet exchange aangesloten. Alle diensten zoals colocatie, hosting en internettoegang worden vanuit de datacenters in BIT-1 en BIT-2 geleverd.

Omdat wij nu eigen apparatuur in Londen hebben, kunnen wij nu ook VLANs leveren tussen Londen en alle andere locaties uit het diagram.Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.